Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η βραβευμένη με Όσκαρ Elena Andreicheva στο Athens Science Virtual Festival

Δημοσιεύθηκε: 27 Μαρτίου 2021 15:45
Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η βραβευμένη με Όσκαρ Elena Andreicheva στο Athens Science Virtual Festival

Το Athens Science Festival… στην τελική του ευθεία! Από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021 το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης επιστρέφει σε «ζωντανή μετάδοση» από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να παρουσιάσει στους διαδικτυακούς του επισκέπτες συναρπαστικές live ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, Celebrity Science, τον τελικό STEM STARS GREECE, προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ και πολλές ακόμα καινοτόμες ψηφιακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα θέσουν πρωτότυπα ερωτήματα αναφορικά με την επιστήμη, την τέχνη και την πρόοδο της τεχνολογίας. Ανάμεσά τους:

Η βραβευμένη με Όσκαρ και BAFTA Βρετανίδα σκηνοθέτιδα, παραγωγός και κινηματογραφίστρια Elena Andreicheva θα αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα ντοκιμαντέρ καθιστούν την επιστήμη και την τεχνολογία πιο κατανοητές και ελκυστικές στο ευρύ κοινό. Μαζί της θα συνομιλήσει ο Θανάσης Τρομπούκης.

Στο δεύτερο, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος θα υποδεχτεί τον Ολυμπιονίκη στο άθλημα των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια και τον φαρμακοποιό και YouTuber Θεμιστοκλή Τσίτσο, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις αλήθειες και τους μύθους των φαρμάκων. To Celebrity Science με τη συμμετοχή του Έλληνα Ολυμπιονίκη γίνεται με την υποστήριξη Mikroi Iroes by Stoiximan.