«Ο λόγος της Αλίκης Βουγιουκλάκη περνούσε όσο κανενός άλλου στη Φίνος Φιλμ»

26 Νοεμβρίου 2019 15:18

Για το πώς μπήκε ο ίδιος στη Φίνος Φιλμ, αλλά και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε ο Νίκος Γαλανός, σε συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Νικόλιζα και δημοσιεύτηκε στο ENJOY που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη Δημοκρατία.

Γαλαν
«Με παίρνει ξανά τηλέφωνο ο Ζέρβας για να πάω για κάστινγκ σε ταινία του Φώσκολου. Με κοιτάζει ο Φώσκολος και μου δίνει να διαβάσω το κείμενο του ρόλου. “Σε θέλω, ρε γαμώτο, για πρωταγωνιστή, αλλά τον έχω δώσει σε άλλον” μου λέει. Και τελικά, μου έδωσε τον ρόλο στη “Λεωφόρο του μίσους”.
Θυμάμαι, δε, ότι όταν είδε ο Φίνος σε πρώτη προβολή την ταινία με φώναξε και μου είπε: “Είδα την ταινία. Θα σκίσεις, είσαι πολύ καλός. Εγώ θέλω να μείνεις σε μένα, μαζί μου. Αν θέλεις κι εσύ, υπόγραψε το 6ετές συμβόλαιο”. Κι έτσι μπήκα στη Φίνος Φιλμ, όπου έκανα συνολικά 18 ταινίες.
Στην έβδομη ταινία, με φωνάζει η Αλίκη. Ο λόγος της περνούσε στη Φίνος Φιλμ όσο κανενός άλλου. Τότε ήταν η περίοδος που είχε αποφασίσει να μην παίξει σε άλλες ταινίες με τον Δημήτρη και ήθελε να αλλάξει παρτενέρ. Και μου λέει: ”Θα κάνουμε το “Ένα αστείο κορίτσι”. Και έκτοτε ήμουν στο πλευρό της Αλίκης και κινηματογραφικά και θεατρικά», είπε ο Νίκος Γαλανός.