Ο Matt Dillon πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου

Δημοσιεύθηκε: 11/08/2019 15:10
Ο Matt Dillon πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου

Πέντε μήνες μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Ευνοούμενης» και το Όσκαρ στην πρωταγωνίστριά του Olivia Colman, ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει ακάθεκτος και περνάει στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα!
Αυτές τις ημέρες ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το νέο μικρού μήκους φιλμ του με τίτλο «Nimic», που είναι γυρισμένο, σχεδόν όλο, στο βαγόνι ενός τραίνου.
Στα 12 λεπτά του θρίλερ, που το σενάριο συνυπογράφουν ο Λάνθιμος και ο επί χρόνια συνεργάτης του Ευθύμης Φιλίππου, υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη… Στον ρόλο ενός βιολοντσελίστα βλέπουμε τον Matt Dillon.
O ηθοποιός με τα 40 χρόνια καριέρας και τις 64 ταινίες, έχει καταφέρει να ακροβατεί σε έργα που είναι και μέσα αλλά κι έξω από τα χολιγουντιανά «ήθη». Ο Dillon αποτελεί δυνατό χαρτί στη βιομηχανία του θεάματος, αφού προσαρμόζεται εύκολα από περιπέτειες μέχρι κομεντί.
Ο σταρ προστίθεται στη χρυσή λίστα των σταρ που εμφανίζονται στο κινηματογραφικό σύμπαν του Λάνθιμου, ακολουθώντας τα βήματα των Nicole Kidman, Colin Farrell, Rachel Weisz και Emma Stone.

Τα νέα του σχέδια

Η εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του Λάνθιμου και η ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή του, έχουν κάνει τον διεθνή Έλληνα περιζήτητο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Ο Έλληνας σκηνοθέτης ζει την πιο δημιουργική του φάση, αφού ταυτόχρονα και κάτω υπό άκρα μυστικότητα, όπως συνηθίζει, ετοιμάζει την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του. Το «POP.1280» είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του νουάρ συγγραφέα Jim Thompson.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT