Ο Ντάστιν Χόφμαν κακοποιούσε τη Μέριλ Στριπ στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Δημοσιεύθηκε: 23/08/2019 15:53
Ο Ντάστιν Χόφμαν κακοποιούσε τη Μέριλ Στριπ στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Το Vanity Fair έχει δημοσιεύσει αποσπάσματα από την ανεπίσημη βιογραφία της Μέριλ Στριπ. Οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές όταν αναφέρονται γεγονότα από το παρασκήνιο της ταινίας «Κράμερ εναντίον Κράμερ»  (1979) σχετικά με τη τη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη από τον Ντάστιν Χόφμαν η Μέριλ Στριπ.
Ο Χόφμαν είχε δηλώσει για τη συνεργασία του με την Στριπ: «Εργάζεται εκπληκτικά σκληρά, σε βαθμό να της γίνεται εμμονή. Νομίζω ότι δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από αυτό που κάνει».
Ένα χρόνο νωρίτερα, το περιοδικό «Vanity Fair», με ένα cover story που συζητήθηκε, δείχνει μία άλλη πλευρά του Ντάστιν Χόφμαν που δεν συμβαδίζει με εκείνη που έχουμε για τον γνωστό ηθοποιό…
Στη βιογραφία «Her Again: Becoming Meryl Streep» του Michael Schulman αποκαλύπτεται η κακή σχέση που υπήρχε ανάμεσα στους δύο σταρ. Αφηγείται λεπτομερώς όλα όσα συνέβησαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κράμερ Εναντίον Kramer»…
Σύμφωνα, λοιπόν με το συγγραφέα, η ταινία δεν ήταν δραματική μόνο μπροστά από τις κάμερες αλλά ένα ακόμη δράμα παιζόταν πίσω από τις κάμερες, στο παρασκήνιο. Ο Ντάστιν Χόφμαν ταλαιπωρούσε την Στριπ στα γυρίσματα. Της υπενθύμιζε συχνά ότι εκείνη ήταν μια νέα ηθοποιός που δεν μπορούσε να έχει την απαίτηση να ζητάει πιο δίκαιη μεταχείριση του χαρακτήρα της. ‘Σε παρακαλώ άσε στην άκρη τις φεμινιστικές αηδίες και απλώς παίξε το σενάριο» φέρεται να της είπε.
«Στην προσπάθειά του να γεμίσει κάθε στιγμή με ένταση, ο Ντάστιν Χόφμαν, μπορούσε να εντοπίσει τα ευπαθή σημεία της συμπρωταγωνίστριας του και να τα εκμεταλλευτεί. Την εποχή που η Μέριλ Στριπ έκανε οντισιόν για την ταινία, ήταν μόλις 27 ετών και θρηνούσε για τον θάνατο του Καζάλ, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του Φρέντο Κορλεόνε στις ταινίες «Νονός». Είχε πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία μόλις 41 ετών.
Ο Ντάστιν ήξερε πως η Μέριλ είχε χάσει τον Καζάλ λίγους μήνες νωρίτερα και πως ήταν ακόμη συντετριμμένη. Οπότε είχε δίπλα του μια ηθοποιό, που θα μπορούσε να βασιστεί στον ακόμη φρέσκο πόνο της, που η ίδια ήταν ακόμη σε συναισθηματική αναταραχή. Ήταν η αδυναμία της Μέριλ και όχι η δύναμή της που τον έπεισε» γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου.
«Τη δεύτερη μέρα των γυρισμάτων, σε ένα διάλειμμα και καθώς προετοιμάζονταν να γυρίσουν κάποια κοντινά πλάνα ο Ντάστιν και η Μέριλ συνέβη κάτι που τους σόκαρε όλους. Ο Χόφμαν χαστούκισε με θυμό την Στριπ αφήνοντας της ένα σημάδι στο πρόσωπο» λέει ένα απόσπασμα. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας συναισθηματικής κακοποίησης.
Ο Χόφμαν της έλεγε διάφορα, τόσο για την προσωπική της ζωή όσο και για το νεκρό σύντροφό της, ενώ η θλιμμένη Στριπ ακόμη πενθούσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Μέριλ Στριπ διευκρίνισε ότι η κορυφαία ηθοποιός δεν θέλει να σχολιάσει οτιδήποτε και ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με το δημοσίευμα, ούτε με την ανεπίσημη βιογραφία της.

Το 2012 ο Ντάστιν Χόφμαν είχε πει στο «Hollywood Reporter» ότι δεν νοσταλγεί τον καιρό που γύριζε το «Κράμερ εναντίον Κράμερ»… «Χώριζα, έκανα ναρκωτικά και ήμουν πολύ άσχημα» είχε πει χαρακτηριστικά…

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT