Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η Ευρώπη οδεύει προς το τέλος της πανδημίας

4 Φεβρουαρίου 2022 07:30

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η Ευρώπη οδεύει προς το τέλος της πανδημίας

Η ισχυρή ανοσία και η μικρότερη σοβαρότητα της Omicron παίζουν ρόλο στην έξοδο από την πανδημία. «Μόνιμη ειρήνη» με το τέλος του χειμώνα βλέπει ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η Ευρώπη οδεύει προς το τέλος της πανδημίας.

Ενθαρρυντικές είναι οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Βλέπουν ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βγει από την πανδημία.

Χάρη στην ισχυρή ανοσία σε όλη την Ευρώπη και τη μικρότερη σοβαρότητα της Omicron. Η ήπειρος είναι σε μια κατάσταση «κατάπαυσης του πυρός». Που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας της Covid-19. Εκτίμησε σήμερα το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με το τέλος του χειμώνα, «αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί “κατάπαυση του πυρός” που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη». Δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η ανοσία πρέπει να διατηρηθεί με τον εμβολιασμό

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού. Και της επιτήρησης νέων παραλλαγών. Διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Omicron.

Σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.