Ο Πάριος μοίρασε την περιουσία του – Η συμφωνία με τα παιδιά του

12 Απριλίου 2022 15:41

Ο Πάριος μοίρασε την περιουσία του - Η συμφωνία με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της γενιάς του, έχοντας δημιουργήσει μόνος το όνομα κι έχοντας εξαργυρώσει φυσικά την πορεία του, περνώντας και πολύ δύσκολες ώρες.

Ο Πάριος μοίρασε την περιουσία του – Η συμφωνία με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Πάριος έχει παντρευτεί δύο φορές. Την πρώτη φορά με τη Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργό και παρουσιαστή Χάρη Βαρθακούρη και τον Θανάση Βαρθακούρη.

Τη δεύτερη φορά με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη, με την οποία έχει κάνει δύο παιδιά, τον Μιχαήλ-Άγγελο και τον Νικόλα Βαρθακούρη.

Και πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με το περιοδικό Ciao, αποφάσισε τους κοπους μιας ζωής να τους μοιράσει στα τέσσερα παιδιά του, τα οποία και κάλεσε κοντά του γι αυτον το λόγο.

Όπως λένε πηγές από το στενό του περιβάλλον, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα τέσσερα αδέλφια που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, άκουσαν με προσοχή όσα είχε να τους πει ο πατέρας τους.

Ο Γιάννης Πάριος έχει πολύ καλές σχέσεις και με τις δύο πρώην συζύγους του και μητέρες των παιδιών του, οι οποίες ήταν ενήμερες.

Η τεράστια περιουσία

Ο Γιάννης Πάριος εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς.

Το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Βαρθακούρης. H πρώτη του ηχογράφηση θα γίνει το 1969, το επίθετό του θα αλλάξει σε Πάριος προς τιμήν του νησιού του και από τότε θα αρχίζει να χτίζει βήμα βήμα την πορεία του στο τραγούδι.

Η μεγάλη καταξίωση θα έρθει στη δεκαετία του ’80, όπου οι πωλήσεις των δίσκων του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή και το παρωνύμιο ο «τροβαδούρος του έρωτα» θα τον ακολουθεί πιστά. Στο ενεργητικό του μετρά σπουδαίες συνεργασίες, όπως αυτή με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Ο Τάκης Σαγιώρ, διακεκριμένος χορευτής στη Χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματόγραφου, είχε κάνει μια αποκάλυψη για τον Γιάννη πέριο, που δίίνει στίγμα της περιουσίας του μεγάλου τραγουδιστή:

«Τα ονόματα του τραγουδιού έπαιρναν μυθικά ποσά, όταν έπαιρνε 2 εκατομμύρια δραχμές ο Πάριος, εγώ έπαιρνα 200.000 μεροκάματο, αλλά όταν ήταν ο μισθός 50.000, 40.000 το μήνα, κάναμε πολλά λεφτά».

Ένα μέρος των χρημάτων του πήγε φυσικά στο υπέροχο σπίτι του στην Πάρο, όπου και μένει τα τελευταία χρόνια αλλά και σε άλλες επενδύσεις σε ακίνητα. Όλα αυτά τώρα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο στα τέσσερα παιδιά του που πλέον δεν θα αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα.

Τον Ιανουάριο 2021 και ενώ το υγειονομικό σύστημα της χώρας αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της πανδημίας COVID-19, ο Γιάννης Πάριος προχώρησε στη δωρεά δύο κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, καθώς και η αδερφή του την ίδια περίοδο αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το νέο του CD, όπως συμφώνησε με τη δισκογραφική του εταιρεία, θα διατεθούν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.