Ο Ρίτσαρντ Γκιρ σε πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα-Τους πήγε νερό και τρόφιμα, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανθρωπότητα

11 Αυγούστου 2019 10:55

Ρίτσαρντ Γκιρ

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε την Παρασκευή σε πλοίο που διέσωσε μετανάστες και είναι ακινητοποιημένο ανοιχτά της Ιταλίας για πάνω από μία εβδομάδα.

Ρίτσαρντ Γκιρ

Actor Richard Gere, right, talks with migrants aboard the Open Arms Spanish humanitarian boat as it cruises in the Mediterranean Sea, Friday, Aug. 9, 2019. Open Arms has been carrying 121 migrants for a week in the central Mediterranean awaiting a safe port to dock, after it was denied entry by Italy and Malta. (AP Photo/Valerio Nicolosi)

Ο ηθοποιός μετέφερε νερό, τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους 121 ανθρώπους που βρίσκονται στο πλοίο «Open Arms», κοντά στη Λαμπεντούζα, καθώς έχει απαγορευθεί η είσοδος του σκάφους στα λιμάνια της Ιταλίας και της Μάλτας. Ο Γκιρ μίλησε με πολλούς μετανάστες που έφυγαν από τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λιβύη και τους περισυνέλεξαν από τη θάλασσα.

Ρίτσαρντ Γκιρ

Actor Richard Gere, right, helps serving meals to migrants aboard the Open Arms Spanish humanitarian boat as it cruises in the Mediterranean Sea, Friday, Aug. 9, 2019. Open Arms has been carrying 121 migrants for a week in the central Mediterranean awaiting a safe port to dock, after it was denied entry by Italy and Malta. (AP Photo/Francisco Gentico)

Ο Γκιρ έδειξε το μωρό του σε μετανάστη

Ανάμεσα στους μετανάστες με τους οποίους μίλησε ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν και ένας άνδρας που κρατούσε ένα μωρό στα χέρια. Ο 69χρονος ηθοποιός του έδειξε μάλιστα και φωτογραφίες που είχε στο κινητό του από τον μικρότερο γιο του, ο οποίος είναι έξι μηνών. Ο Γκιρ έχει έντονη ακτιβιστική δράση και συχνά μετέχει σε καμπάνιες για θέματα του περιβάλλοντος, αλλά και για το AIDS.
Ο χολιγουντιανός σταρ βρίσκεται στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα και όταν ενημερώθηκε για το γεγονός ότι το πλοίο με τους μετανάστες δεν γίνεται δεκτό στα λιμάνια, κάλεσε τη φιλανθρωπική οργάνωση «Open Arms» και ρώτησε «Πώς μπορώ να βοηθήσω;». Δύο ημέρες αργότερα, ήταν στη Λαμπεντούζα και βοήθησε να φορτωθούν προμήθειες σε βάρκες.

Ρίτσαρντ Γκιρ

Γκιρ: Να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή

«Το πιο σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους είναι να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα λιμάνι, να αποβιβαστούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή», είπε ο Γκιρ. «Παρακαλώ υποστηρίξτε μας, βοηθήστε αυτούς τους ανθρώπους, τους αδελφούς και τις αδελφές μας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.