«Ο Θανάσης Βέγγος ήταν η προσωποποίηση και η επιτομή του άγχους»

Συντάκτης: Newsroom

26 Φεβρουαρίου 2023 13:35

«Ο Θανάσης Βέγγος ήταν η προσωποποίηση και η επιτομή του άγχους»

Ο Νίκος Κάπιος έδωσε συνέντευξη στην Espresso και μίλησε μεταξύ άλλων, για το τι άνθρωπος ήταν ο Θανάσης Βέγγος και την περίοδο που γνωρίστηκαν.

Άκουγα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις σας όσα είχατε πει για τον Βέγγο

Υπέροχος άνθρωπος ο Θανάσης. Ηταν η προσωποποίηση και η επιτομή του άγχους. Και για να ξεφύγει από αυτό, συνεχώς έτρεχε. Προσπαθούσε να το ξεπεράσει μέσα από την υπερκινητικότητά του. Απίστευτα καλός άνθρωπος. Μέχρι εκεί που δεν βάζει το μυαλό σου. Την εποχή που εκείνος μεσουρανούσε υπήρχε ένα θέατρο στον Εθνικό Κήπο. Εκεί πρωτογνωριστήκαμε με τον Θανάση. Τότε μου πρότεινε να παίξω στην πρώτη ταινία που κάναμε μαζί.

Αργότερα έκανε το δικό του θέατρο στης Σμαρούλας Γιούλη. Θυμάμαι ήταν τρελός και παλαβός με τη σκόνη. Έμπαινε στο καμαρίνι και το σκούπιζε για ώρες. Το έκανε σαν χειρουργείο.

Μάκης Δελαπόρτας: «Ο Θανάσης Βέγγος είχε μπλέξει με τοκογλύφους»

Ο Μάκης Δελαπόρτας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για τους μεγάλους αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρθηκε και στο Θανάση Βέγγο και στους λόγους που τον οδήγησαν στην οικονομική του καταστροφή και στο κλείσιμο της εταιρείας παραγωγής YouTube

«Αυτή είναι μια φωτογραφία που λίγο τώρα θα στεναχωρήσω τον κόσμο. Το 1965 ο Θανάσης Βέγγος αποφασίζει να φτιάξει τη δική του εταιρία ταινιών «Θου Βου, ταινίες γέλιου». Ο Βέγγος όμως ήταν ένας πάρα πολύ απαιτητικός, τελειομανής ηθοποιός που ήθελε την κάθε σκηνή που γύριζε να την γυρίζει 30 φορές. Τότε, λοιπόν, δεν υπήρχε το βίντεο για να πω πως ήταν πολύ φτηνό για να το κάνεις ξανά και ξανά. Υπήρχε το φιλμ που σημαίνει ότι, όταν μια σκηνή την γύριζες 30 φορές, ήταν πανάκριβο.

Οι ταινίες που γύρισε και έσκισαν σε εισιτήρια δεν μπόρεσαν ποτέ να καλύψουν τα έξοδα που έκανε ο Θανάσης Βέγγος για να τις γυρίσει. Πήγαιναν πάρα πολύ καλά εισπρακτικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τα έξοδα. Έτσι δανειζόταν, μπήκαν στη μέση τοκογλύφοι και σε αυτή τη φωτογραφία στον «Δόκτωρ Ζιβέγγο» κατεβάζει την ταμπέλα της εταιρίας του. Αυτή είναι η λίγο θλιβερή αυτή σκηνή, όπου ουσιαστικά κλείνει την εταιρία και αυτά τα χρέη τον ταλαιπώρησαν για πολλά πολλά χρόνια».