Οδυσσέας Σταμούλης: «Αυτοί που είναι προφυλακισμένοι, βαρύνονται με πολύ σοβαρές κατηγορίες και σωστά τους έχει αναλάβει η δικαιοσύνη»

30 Οκτωβρίου 2021 19:15

Οδυσσέας Σταμούλης: «Αυτοί που είναι προφυλακισμένοι, βαρύνονται με πολύ σοβαρές κατηγορίες και σωστά τους έχει αναλάβει η δικαιοσύνη»

Ο Οδυσσέας Σταμούλης παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και μίλησε για τις σοβαρές καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, αλλά και στην επαναφορά της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος των ηθοποιών.

Οδυσσέας Σταμούλης: «Αυτοί που είναι προφυλακισμένοι, βαρύνονται με πολύ σοβαρές κατηγορίες και σωστά τους έχει αναλάβει η δικαιοσύνη».

Το θέατρο «χτυπήθηκε» και από σοβαρές καταγγελίες σε συναδέλφους σας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα είναι και προφυλακισμένοι. Πείτε μου τη γνώμη σας για όλο αυτό. Έχετε βιώσει ποτέ κάτι ανάλογο;

Μου έχουν φερθεί άσχημα, αλλά αυτό συμβαίνει στο θέατρο, καθώς είναι πολύ ανταγωνιστικός χώρος. Υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές, αλλά μετά ζητάμε συγγνώμη. Σαφώς δεν δικαιολογώ κάτι. Από εκεί και πέρα, αυτοί που είναι προφυλακισμένοι, βαρύνονται με πολύ σοβαρές κατηγορίες και σωστά τους έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Αν κρίνουμε από την προφυλάκισή τους, υπάρχει βάση σε όλο αυτό, πράγμα που είναι ανατριχιαστικό.

Η γνώμη σας, όσον αφορά στο να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οι ηθοποιοί, ποια είναι;

Σε αυτό που με ρωτάς, θα έρθω σε μια εσωτερική μου σύγκρουση, διότι εγώ σαν άνθρωπος φιλελεύθερος της αριστεράς, θα έπρεπε να είμαι κατά της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, η οποία άλλωστε έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη, η εμπειρία και η πράξη έδειξε ότι αυτό, για τους επαγγελματίες του θεάτρου αποδείχτηκε καταστροφικό, κατά τη γνώμη μου. Ήθελε μια ισορροπία, αλλά είμαστε η χώρα της υπερβολής. Είπαμε δημοκρατικά να μην είναι κλειστό το επάγγελμα, αλλά έγινε το άλλο άκρο. Κάπως πρέπει να το προφυλάξουμε όλο αυτό.