Οι 2 top ενεσιμες θεραπείες προσώπου για το καλοκαιρι

11 Μαΐου 2022 15:54

Ιωάννα Χαριτίδου
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Οι 2 top ενέσιμες θεραπείες προσώπου για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι το πρόσωπό μας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς εκτίθεται παρατεταμένα στον έντονο καλοκαιρινό ήλιο και στο νερό της θάλασσας και αφυδατώνεται. Μπορούμε, λοιπόν, με συγκεκριμένες δερματολογικές θεραπείες να το συντηρήσουμε, για να μείνει υγιές και λαμπερό. Ιδανικές θεραπείες για αυτόν τον σκοπό είναι οι ενέσιμες θεραπείες όπως το botox και η μεσοθεραπεία, οι οποίες μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν.

To botox αποτελεί την πιο δημοφιλή ενέσιμη θεραπεία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης που δημιουργούνται το καλοκαίρι. Καθώς συνοφρυωνόμαστε και μισοκλείνουμε τα μάτια μας από την έντονη ηλιοφάνεια το αποτέλεσμα είναι ένα κουρασμένο ή θυμωμένο πρόσωπο. Η εφαρμογή του botox αφορά κυρίως το άνω τριτημόριο του προσώπου με την μείωση των ρυτίδων στο μεσόφρυο, το μέτωπο και το πόδι της χήνας. Το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες από την θεραπεία. Επίσης προστατεύει τις υπάρχουσες ρυτίδες από το να μην γίνουν βαθύτερες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες σε όλη τη διάρκεια του έτους τείνουν να οδηγούν σε μονιμότερα αποτελέσματα.

Το botox συνίσταται και σε μικρότερες ηλικίες και σε άτομα που εμφανίζουν αυξημένη κινητικότητα κάποιων μυών του προσώπου. Πρόκειται για το λεγόμενο Baby Botox, στο οποίο οι χρησιμοποιούμενες δόσεις του φαρμάκου είναι μικρότερες και σκοπός του είναι η πρόληψη της εγκατάστασης των ρυτίδων και η διατήρηση της νεανικότητας του προσώπου. Για άμεση ενυδάτωση η ιδανική λύση πριν ή και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Κατά τη διαδικασία της μεσοθεραπείας εγχύονται με ειδικές λεπτές βελόνες ή με ειδικό στυλεό ανώδυνα μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας οι επιθυμητές ουσίες στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο. Στο ιατρείο μας παρέχουμε και τους δύο τρόπους μεσοθεραπείας (ενέσιμη-μη ενέσιμη μεσοθεραπεία) ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου.

Το αδιασταύρωτο υαλουρονικό που χρησιμοποιείται στο κοκτέιλ είναι αυτό της ενυδάτωσης και όχι του γεμίσματος των βαθιών ρυτίδων. Η έγχυση αυτού του υαλουρονικού οξέως οδηγεί στην συγκράτηση του νερού στο δέρμα οδηγώντας στην επιθυμητή βαθιά ενυδάτωση. Πέρα από την θεραπεία του προσώπου συστήνεται και η θεραπεία του λαιμού και του ντεκολτέ για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Οι 2 top ενεσιμες θεραπείες προσώπου για το καλοκαιρι