Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με τη βοήθεια της Πίπης Φακιδομύτης, στηρίζουν το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέλισσα».

5 Μαΐου 2021 17:50

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός με τη βοήθεια της Πίπης Φακιδομύτη, της αγαπημένης ηρωίδας των παιδιών, στηρίζουν το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέλισσα».

Εβδομήντα έξι χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Πίπης Φακιδομύτη, η αγαπημένη ηρωίδα συνεχίζει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους και να αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμικότητας και καλοσύνης. Χρόνια πολλά, Πίπη!

Η Πίπη αποτελεί το πρότυπο του ανθρώπου που έχει δύναμη, αλλά δεν την καταχράται.

Είναι το «δυνατότερο κορίτσι» του κόσμου, όμως δεν είναι η δύναμή της η πρώτη επιλογή για να λύσει διαμάχες ή για να προστατεύσει από τον εκφοβισμό τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 76 γλώσσες και συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια, ενώ οι περιπέτειες της Πίπης έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Με αφορμή τα εβδομήντα έξι χρόνια από τη γέννηση αυτής της μυθιστορηματικής ηρωίδας, την οποία έχουν λατρέψει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο για το ήθος, το πάθος, τη δύναμη και τα κατορθώματά της, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διαθέτουν προς πώληση την κούκλα Πίπη.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς.

Η «Μέλισσα» είναι μια μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά, που κλείνει μέσα της παιδιά που ξέχασαν να χαμογελούν, που είναι τρομαγμένα και μόνα. Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από μικρή ηλικία τα στερήθηκαν.