Οι σταρ του Χόλιγουντ που… κρατάνε από βασιλικό «τζάκι»!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

3 Σεπτεμβρίου 2022 15:00

Πολλοί είναι οι διάσημοι καλλιτέχνες στις φλέβες των οποίων κυλά γαλάζιο αίμα, καθώς προέρχονται από βασιλικές οικογένειες.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι αστέρες του Χόλιγουντ -και όχι μόνο- που… κρατάνε από βασιλικό «τζάκι».

Έλεν Ντε Τζένερις

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια είναι μακρινή ξαδέρφη της Κέιτ Μίντλετον. Το 2011 η Ντε Τζένερις ανακάλυψε ότι ήταν η 15η ξαδέλφη της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Σύμφωνα με το «New England Historic Genealogical Society», έχουν συγγένεια από έναν άνδρα με το όνομα Σερ Τόμας Φέρφαξ και τη γυναίκα του, Άγκνες Γκασκόιν, που έζησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1500.

Είναι επίσης απόγονος του Βασιλιά Εδουάρδου Γ’, ο οποίος κυβέρνησε την Αγγλία από το 1327 μέχρι το 1377.

Σίντι Κρόφορντ

Ανακάλυψε ότι κατάγεται από Ευρωπαίους βασιλείς. Είναι η 41ης γενιάς δισέγγονη του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Καρλομάγνου.

Το 2013 το διάσημο supermodel εμφανίστηκε στην εκπομπή «Who Do You Think You Are?», που εντόπιζε με επιστημονικό τρόπο την καταγωγή και τους προγόνους διάσημων ανθρώπων.

Έτσι, η Κρόφορντ ανακάλυψε με έκπληξη ότι ένας από τους προγόνους της ήταν στην πραγματικότητα ο Καρλομάγνος.

Μέγκαν Μαρκλ
Είχε ανέκαθεν συγγένεια με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ακόμη και πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι!

Σύμφωνα με γενεαλόγους, η πρώην ηθοποιός είναι άμεσος απόγονος του βασιλιά Εδουάρδου Γ’ της Αγγλίας. Αυτό κάνει εκείνη και τον Χάρι 17α ξαδέλφια!

Ρέιφ Φάινς
Είναι ο όγδοος ξάδερφος του πρίγκιπα Καρόλου. Σύμφωνα με τους «Financial Times», ο ηθοποιός  σχετίζεται με τους γαλαζοαίματους μέσω του Ιάκωβου Β’ της Σκωτίας, ο οποίος κυβέρνησε το 1400.

Μπιγιονσέ
Η διάσημη τραγουδίστρια έχει βασιλικές ρίζες στη Λουιζιάνα και στη Γαλλία, καθώς προγονός της είναι ο βασιλιάς Ερρίκος Β’ της Αγγλίας, ο 24ος προπάππους της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μαντόνα
Η τραγουδίστρια είναι ένατη ξαδέρφη της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς.

Επίσης, ο πρώην σύζυγός της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, είναι έκτος ξάδερφος με τη δούκισσα του Κέιμπριτζ και ήταν καλεσμένος στο γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Τομ Χανκς
O χολιγουντιανός σταρ είναι απόγονος του βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας, ο οποίος κυβέρνησε από το 1199 έως το 1216.ιλικός δεσμός τους κάνει 19α ξαδέλφια με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πάρις Χίλτον
Το μοντέλο είναι 20ή ξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Σχετίζονται με τον Ερρίκο Β’ της Αγγλίας, ο οποίος κυβέρνησε από το 1154 έως το 1189.

Χίλαρι Νταφ
Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει συγγένεια με τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού είναι 18η ξαδέλφη της. Σχετίζονται με τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’, ο οποίος κυβέρνησε μεταξύ 1327 και 1377.

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ
H πρώτη είναι συγγενής με τη γαλλική βασιλική οικογένεια και τον Φίλιππο Β ‘, ο οποίος βασίλεψε από το 1180 έως το 1223.

Από την άλλη, η μητέρα του Πιτ συνδέεται με τον βασιλιά Ερρίκο Β’ της Αγγλίας, ο οποίος κυβέρνησε από το 1154 έως το 1189.

Χιου Γκραντ
Ο ηθοποιός είναι απόγονος του Ερρίκου Ζ ‘, του πρώτου μονάρχη του Οίκου των Τυδώρ. Είναι επίσης συγγενής με τον Ιάκωβο Δ’, βασιλιά της Σκωτίας, ο οποίος κυβέρνησε μεταξύ 1488 και 1513.

Ούμα Θέρμαν
H σταρ του «Kill Bill» είναι 21η ξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ. Από την πλευρά του πατέρας της είναι άμεσος απόγονος του Εδουάρδου Α’, ο οποίος κυβέρνησε την Αγγλία μεταξύ 1272 και 1307.

Σελίν Ντιόν
Η τραγουδίστρια είναι συγγενής με τον βασιλιά Φίλιππο Β’ της Γαλλίας, του οποίου η στέψη έγινε το 1179.

Τζόνι Ντεπ
Ο κορυφαίος ηθοποιός έχει μακρινούς οικογενειακούς δεσμούς με τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Είναι 20ός ξάδερφός της βασίλισσας. Αμφότεροι είναι απόγονοι του Εδουάρδου Γ’, ο οποίος πέθανε το 1377.