Οι τάση για bucket bags τον χειμώνα – Σχέδια & προτάσεις

Συντάκτης: Newsroom

1 Δεκεμβρίου 2023 18:05

Οι τσάντες πουγκί θα έρθουν παντού μαζί σου αυτό το χειμώνα. 

Οι bucket bags είναι ένα στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας που φεύγει και επανέρχεται κατά καιρούς στο προσκήνιο, έχοντας λάβει πλέον το χαρακτήρα μια κλασικής επιλοής. Πώς ξεκίνησαν όλα; Το 1932 ο οίκος Louis Vuitton θέλησε να παρουσιάσει στο premium κοινό του έναν ξεχωριστό τρόπο μεταφοράς του μπουκαλιού της σαμπάνιας, για όσους απολάμβαναν το πικ-νικ τους στην εξοχή ή σε κάποια βεράντα. Το λες και chic!

bucketbag-(7).jpg

 

Μετά από την ξεκάθαρα πρακτική πλευρά της τσάντας πουγκί ήρθε και η αισθητική της αναγνώριση λκατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, που την έφερε για πρώτη φορά στους δρόμους της πόλης. Έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από τους δρόμους της πόλης και τις ντουλάπες μας, μέχρι που φτάσαμε στο φετινό χειμώνα και τα bag trends ης φετινής σεζόν. Καλά μαντεύεις, οι bucket bags θα είναι μεγάλη τάση και υπάρχουν τέσσερις εκδοχές της που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

 

bucketbag-(5).jpg

Bucket bags: Η πιο βολική και stylish τσάντα της σεζόν.

Η πρώτη και πιο polished εκδοχή της bucket bag που μπορείς να επενδύσεις φέτος είναι η top handle bucket, μία τσάντα δηλαδή με μικρό, κοντό χερούλι, που κρατιέται δυστυχώς μόνο στο χέρι και δεν μπορείς να την βάλεις στον ώμο, αλλά είναι ιδιαίτερα θηλυκή και elegant. Στον αντίποδα της top handle bag είναι η cross body τσάντα που φοριέται χιαστί και είναι ιδανική για όσες θέλετε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα στις μετακινήσεις σας. Η bucket bag είναι τέλεια στα χιαστί σχέδιά της και θα τη βρεις σε πολλά διαφορετικά υλικά, σαν το δέρμα και υφάσματα όπως το βελούδο.

bucketbag-(11).jpg

Δεν ήταν βέβαια, λίγοι οι σχεδιαστές που για τον φετινό χειμώνα αποφάσισαν να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στην κλασική τσάντα πουγκί, δημουργώντας τσάντες σε πιο structured δομή και φέρνοντάς τες στο σήμερα. Ο οίκος Givenchy και Bottega Veneta πειραματίστηκαν με τα υλικά και τα μήκη της συγκεκριμένης τσάντας, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που ακολούθησαν την αρχική της αισθητική ως bottle bag, όπως ο οίκους Loewe με την anangram cut out εκδοχή της.

bucketbag-(9).jpg