Οι τέσσερις απλές κινήσεις για να φροντίσετε την υγεία της καρδιάς σας

11 Ιανουαρίου 2022 18:15

Οι τέσσερις απλές κινήσεις για να φροντίσετε την υγεία της καρδιάς σας

Οι ειδικοί από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ συνιστούν τέσσερις απλές κινήσεις για βελτίωση και προστασία της υγείας της καρδιάς.

Οι τέσσερις απλές κινήσεις για να φροντίσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Η προστασία της καρδιακή υγείας δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Αρκούν τέσσερις απλές ενέργειες για να εξασφαλίσετε μεγάλα οφέλη για την καρδιά. Σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αρκεί να:

1. Τρώτε ξηρούς καρπούς για σνακ 

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιεινά ακόρεστα λιπαρά. «Η κατανάλωση λίγο παραπάνω από 140 γραμμάρια ξηρών καρπών την εβδομάδα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», σημειώνει ο διαιτολόγος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Christie Williams, MS, R.D.N. Τα καρύδια έχουν τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

2. Αυξήσετε την άσκηση

Η αύξηση του χρόνου άσκησης είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για υγιή καρδιά. Ιδανικά, θα πρέπει να ασκείστε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, συμβουλεύει ο καθηγητής Ιατρικής και φυσιολόγος του Johns Hopkins, Kerry J. Stewart, Ed.D. Επί παραδείγματι, μπορεί να είναι 30 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, και απλές ή μικρότερης έντασης κινήσεις όπως το τέντωμα για 10 έως 15 λεπτά μπορούν να ωφελήσουν την καρδιαγγειακή υγεία, με στόχο τα 150 λεπτά την εβδομάδα.

3. Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο

Χωρίς αρκετό ύπνο, ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις και έμφραγμα αυξάνεται – ανεξάρτητα από την ηλικία , το βάρος, τον χρόνο άσκησης ή το κάπνισμα.

4. Προγραμματίσετε το check-up σας

Προγραμματίστε άμεσα έναν έλεγχο σε περίπτωση που το καθυστερήσατε, ώστε εσείς και ο γιατρός σας να είστε ενημερωμένοι για πιθανό καρδιακό κίνδυνο,  και τις κινήσεις που πιθανώς χρειαστεί να κάνετε για την προστασία της καρδιάς σας.

ygeiamou