Οινοποιείο Σταμάτης Νικολάου

17 Ιουνίου 2022 14:26

Οινοποιείο Σταμάτης Νικολάου

Το Οινοποιείο Σταμάτης Νικολάου ιδρύθηκε το 2014 στο νησί της Σκύρου με στόχο την ανάδειξη του δυναμικού των Σκυριανών αμπελώνων σε μικρή κλίμακα παραγωγής. Με τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας έκτασης 30 στρεμμάτων, μας δίνεται η δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης διαμόρφωσης της πρώτης ύλης διότι οι ποιοτικοί οίνοι ξεκινούν από ποιοτικό σταφύλι! Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε αποτελούνται από γηγενείς και ξένες ποικιλίες (Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon και Merlot ) σε τρία αμπελοτεμάχια όπου τα δυο βρίσκονται στην περιοχή του Τραχύ και το τρίτο στην περιοχή Παρασπίσι. Κατά τον τρύγο τα σταφύλια μεταφέρονται σε βραχύ χρονικό διάστημα στο οινοποιείο ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν αναλλοίωτη η ποιότητά τους με σύμμαχο τις χαμηλές πιέσεις τόσο κατά την λευκή όσο και κατά την ερυθρή οινοποίηση.

Το οινοποιείο Νικολάου Σταμάτης παράγει λευκό, ροζέ και ερυθρό οίνο με την ετικέτα LALARI: To Λευκό LALARI αποτελείται από τον συνδυασμό των ποικιλιών Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιάς, δίνοντας ένα κρασί με άρωμα εσπεριδοειδών και νότες βοτανικού χαρακτήρα με ισορροπημένη οξύτητα και επίγευση με διάρκεια και σώμα.
Το Ροζέ Λαλάρι από τον συνδυασμό των ποικιλιών Grenache Rouge και Merlot, σε απαλό ροζ χρώμα με έντονη οξύτητα το καθιστά ένα ροζέ κρασί που θα συνοδεύσει ακόμα και ένα γεύμα με έντονη λιπαρότητα.

Τέλος το Ερυθρό Λαλάρι αποτελείται από Cabernet Sauvignon, Merlot και Grenache Rouge. Αφού παραμείνει για 12 περίπου μήνες σε Γαλλικά και Αμερικανικά δρύινα βαρέλια εμφιαλώνεται και προσφέρει στο ποτήρι σας ένα κρασί με γεμάτο σώμα, έντονα αρώματα όπως σοκολάτας, κόκκινων και μαύρων μούρων και μια ισορροπία του στυφού και του γλυκού χαρακτήρα που σε κάνει να αναμένεις την επομένη γουλιά…

Στοιχεία Επικοινωνίας

Οινοποιείο Σταμάτης Νικολάου