Όλα άλλαξαν στον Alpha – και το συμβόλαιο της Μενεγάκη φαίνεται να μπαίνει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων

Δημοσιεύθηκε: 8 Απριλίου 2019 16:13

Ήταν κάτι προβλεπόμενο για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Κάτι που έτσι κι αλλιώς θα άλλαζε τα πάντα στο κανάλι της Κάντζας. Και τελικά όσοι το προέβλεψαν, βγήκαν αληθινοί.

O Alpha εξαγοράστηκε από την Sheila Enterprises, θυγατρική του ομίλου της Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννης. Μετά, δε, από το «πράσινο» φως που άναψε η επιτροπή ανταγωνισμού πλέον, απομένει και η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για να ολοκληρωθεί και επισήμως η αγοραπωλησία.

 

Από τα τέλη Οκτωβρίου ήταν στο πρόγραμμα

Τέλη Οκτωβρίου τόσο η Motor Oil όσο και ο ALPHA ανακοίνωσαν τη μεταβίβαση το 50,1% στη θυγατρική Seila Enterprises που ανήκει στη Motor Oil. Η μεταβίβαση θα γινόταν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 11.477.000 θα καταβάλλει ο ALPHA και 11.523.000 θα μπουν από την Seila Enterprises.

Μετά την ολοκλήρωση του deal οι άνθρωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχουν και την πλειοψηφία στο ΔΣ του καναλιού.

Πρώτος σε τηλεθέαση ο Αlpha

Όπως φαίνεται πλέον, οι άνθρωποι του Δημήτρη Κοντομηνά έχουν περιορισμένο ρόλο στο νέο ΔΣ. Βέβαια, οι άνθρωποι της νέας ιδιοκτησίας εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την σταθερότητα που έχει ο σταθμός. Θυμίζουμε ότι εδώ και μερικές εβδομάδες ο ALPHA είναι πρώτο κανάλι σε τηλεθέαση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο τραπέζι θα μπουν όλα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει το κανάλι με παρουσιαστές. Δημοσιεύματα θέλουν και την Ελένη Μενεγάκη να επαναδιαπραγματεύεται τους όρους του συμβολαίου της.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.