Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μία πλαστική στήθους – Ελευθέριος Δημητραδιού Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

6 Μαΐου 2021 11:09

Ο πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery, Ελευθέριος Δημητραδιού, μιλάει στο Ciao magazine.

Το στήθος έχει ένα ευρύ φάσμα σχημάτων και μεγεθών – όπως και το γυναικείο σώμα. Είτε πρόκειται για ανασφάλεια σχετικά με το σχήμα του, είτε το στήθος τους εμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να λύσουν τυχόν απορίες τους και να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία της επιλογής τους από  έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να προσθέσουν όγκο στο στήθος τους χρησιμοποιώντας είτε ενθέματα είτε το δικό τους λίπος στο πλαίσιο μιας επέμβασης ανόρθωσης.

Αύξηση στήθους με ενθέματα

Τα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η αύξηση του στήθους με ενθέματα σιλικόνης παραμένει η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το μέγεθος, ο τύπος και το σχήμα των επιλεγμένων ενθεμάτων, η θέση τους στην περιοχή του στήθους (μπροστά από τον θωρακικό μυ, μερικώς μπροστά από τον μυ ή πίσω από τον μυ) και το σημείο όπου θα γίνει η τομή. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βοηθήσει κάθε γυναίκα να πάρει αυτή την απόφαση αξιολογώντας το σχήμα του σώματός της, τον τρόπο ζωής της και τους γενικούς της στόχους.

Αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους

Τα κλασικά ενθέματα σιλικόνης μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση σε όλες τις περιπτώσεις. Η αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους (ή αλλιώς μεταμόσχευση λίπους) είναι συνήθως μια εξαιρετική επιλογή για γυναίκες που επιθυμούν μια διακριτική αύξηση του μεγέθους του στήθους τους από μισό έως ένα ολοκληρο νούμερο.

Η μεταφορά λίπους από μια περιοχή του σώματος σε μια άλλη, γνωστή και ως αυξητική λιποαναρρόφηση, είναι αρκετά δημοφιλής. Αυτό μπορεί να προέρχεται από τους μηρούς, την κοιλιά ή την μέση μιας γυναίκας. Στη συνέχεια, το λίπος καθαρίζεται και «επανεισάγεται» προσεκτικά στο στήθος σε στρώματα για να σμιλευτεί δίνοντας το επιθυμητό σχήμα.

image_6487327

Ανόρθωση στήθους

Η αυξητική στήθους με ενθέματα  όπως και η μεταφορά λίπους είναι οι πιο αποτελεσματικές χειρουργικές μέθοδοι για να κάνουν το στήθος μεγαλύτερο. Θέματα που σχετίζονται με την πτώση ή τη χαλάρωση επιτυγχάνονται με μια άλλη χειρουργική μέθοδο ,την ανόρθωση  μαστών . Η ηλικία, η βαρύτητα, οι αυξομειώσεις του βάρους και ο θηλασμός μπορεί να προκαλέσουν το τέντωμα του δέρματος και του ιστού των κάποτε σφικτών μαστών, επιτρέποντας την πτώση τους.

Στην περίπτωση των γυναικών που έχουν παρατηρήσει ότι το δέρμα του στήθους τους έχει σημαντικό βαθμό χαλάρωσης ή ότι οι θηλές τους βρίσκονται στην πτυχή του στήθους ή κάτω από αυτήν ενδείκνυνται ανόρθωση στήθους. Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει μια τομή στο στήθος, τη μετατόπιση της θέσης του λίπους και άλλων ιστών, την αποκοπή του πλεονάζοντος δέρματος και την επανατοποθέτηση της θηλής, όπου αυτό χρειάζεται. Αν και πρόκειται για μια αξιόπιστη χειρουργική επέμβαση, με αποτελέσματα ορατά σχεδόν αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης, δεν αποτρέπει τη χαλάρωση του στήθους στο μέλλον, εάν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να προσθέσουν όγκο στο στήθος τους χρησιμοποιώντας είτε ενθέματα είτε το δικό τους λίπος στο πλαίσιο μιας επέμβασης ανόρθωσης.

Μείωση στήθους

Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, τους ώμους ή τον αυχένα που προκαλείται από τα μεγαλύτερα, πτωτικά στήθη είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να επιθυμούν να μικρύνουν το στήθος τους για να ανακουφιστούν από τις σωματικές ενοχλήσεις ή για να το κάνουν να δείχνει πιο αναλογικό σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα. Η μείωση των μαστών ή μειωτική μαστοπλαστική, συνίσταται στην αφαίρεση του περιττού λίπους, ιστού και δέρματος από τους μαστούς μέσω τομών, λιποαναρρόφησης και αφαίρεσης άλλων ιστών.

Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για κάποια από αυτές τις επιλογές χειρουργικής επέμβασης στήθους μπορούν να λύσουν τις απορίες τους και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία συμβουλευόμενες έναν έμπειρο  πλαστικό χειρουργό.

 

dr Eleftherios D
Ελευθέριος Δημητραδιού
Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός
Επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery
Email :[email protected]
www.luxuriousmedicalaesthetics.gr
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Λεωφ. Κηφισίας 18, Αθήνα 115 26
Τηλ.: 2114104141

ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 1

Τριαντών 17, Ιαλυσός, 851 01
Τηλ.: 2241401010
ΙΑΤΡΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 2
Ναυαρίνου 25, Ρόδος, 851 00
Τηλ.: 2241077170

Luxurious Medical Aestetics & Plastic Surgery Clinics

www.eleftheriosdimitradiou.gr

Fb, Instagram : dr.eleftherios_dimitradiou & luxuriousmedicalaesthetics

YouTube: Ελευθέριος Δημητραδιού