Όλη η αλήθεια για την υπόθεση Λιάγκα

17 Νοεμβρίου 2019 10:11

Λιάγκας

Σάλος ξέσπασε εις βάρος του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του εξαιτίας των απαράδεκτων σχολίων που έγιναν στον αέρα της εκπομπής για την υπόθεση της φοιτήτριας που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στο ΑΠΘ.
Ωστόσο το θέμα πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις που δεν περιορίζονται μόνο στο τηλεοπτικό επίπεδο αλλά επεκτείνονται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Ναι η Εύη Κουτσαυτάκη πήγε τη Δευτέρα στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, ωστόσο τα νούμερα τηλεθέασης δεν βρέθηκαν ποτέ στο επίκεντρο. Άλλωστε, η εκπομπή προ συμβάντος μόνο από αυτό δεν έπασχε, ενώ το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι προχθές και ενώ τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν στα social media, η εκπομπή εκτοξεύτηκε σε ποσοστά. Μετά τις τρεις κόκκινες κάρτες που έχει φάει η εκπομπή για την αγωγή Κούστα, τα άστοχα σχόλια του παρουσιαστή για την εύσωμη παίκτρια του GNTM, αλλά και τώρα με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, η επικεφαλής του σταθμού ναι μεν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, ωστόσο αποφάσισε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην εκπομπή να επιστρέψει στον σωστό δρόμο της ελαφριάς μεν ψυχαγωγίας αλλά χωρίς κιτρινισμούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνάντηση που είχε με τους συντελεστές της εκπομπής. Μάλιστα, τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι ανάλογο, το κανάλι θα είναι αμείλικτο.
Η αλήθεια είναι ότι και το κόψιμο της εκπομπής πέρασε από το μυαλό των ιθυνόντων και το συμβόλαιο του Γιώργου Λιάγκα μπήκε στο μικροσκόπιο από τη νομική υπηρεσία. Ωστόσο, τελικά επικράτησε η ψυχραιμία και αποφασίστηκε να μην αφήσουν στο δρόμο τις περίπου 30 οικογένειες που εργάζονται στη συγκεκριμένη εκπομπή. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και η Ελεάννα Τρυφίδου υπέβαλλε την παραίτησή της στη διοίκηση του καναλιού αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Ωστόσο, η κατάσταση από εδώ και εμπρός βρίσκεται πέρα και πάνω από τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tinasmess.gr, το κατηγορητήριο που έχει στοιχειοθετήσει το ΕΣΡ και το οποίο έχει επιδοθεί στα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής είναι και βαρύ και καλά «δεμένο» απ’ όλες τις απόψεις ώστε να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης από το κανάλι που την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει το παρών για να απολογηθεί ενώπιον της ολομέλειας που έχει δεχθεί αρκετές καταγγελίες, ακόμα και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι μόλις πρόσφατα μια διαφημιστική εταιρεία που διαχειρίζεται δύο διαφημιζόμενους στην εκπομπή του Λιάγκα απέσυρε τις διαφημίσεις της από την εν λόγω εκπομπή, αλλά όχι κι από όλο το κανάλι, ενώ και η Κάλλια Ελευθερίου έχασε δουλειά από συνεργασία που είχε με εταιρεία στο instagram λόγω των σχολίων της στην εκπομπή.
Πάντως, ούτε και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ από το ενημερωτικό κομμάτι του σταθμού καλοβλέπουν τα όσα συνέβησαν. Δεν ήθελαν που δεν ήθελαν τον Λιάγκα και την παρέα του, συνέβη κι αυτό για να τους δικαιώσει αυτούς και τις αντιδράσεις τους που ολοένα και αυξάνονται, με αποτέλεσμα ακόμα και ο «Μεγάλος Αδελφός» να φαντάζει δύσκολο ως εγχείρημα τη δεδομένη στιγμή.