Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή – Στις 3 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση

Συντάκτης: Newsroom

28 Φεβρουαρίου 2023 15:20

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή - Στις 3 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28/2, η ακρόαση για την έφεση της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές εξέτασαν σήμερα την έφεση που είχαν ασκήσει οι συνήγοροι των δύο ευρωβουλευτών (Εύας Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα) στην απόφαση των βελγικών αρχών για παράταση της προφυλάκισής τους σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σημείωσε πως η απόφαση για την Εύα Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Το Εφετείο των Βρυξελλών εξέτασε αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι, ενώ ήταν μια «κεκλεισμένων των θυρών» ακρόαση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του Ταραμπέλα.