Όμιλος Αντέννα: Εξετάζει την αγορά της «Vice Μedia»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

3 Αυγούστου 2022 17:30

Την εξαγορά της «Vice Media» φέρεται να εξετάζει ο όμιλος Antenna, σύμφωνα με πηγές που έκαναν τη σχετική αποκάλυψη στους «New York Times».

Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι πρόκειται για συμφωνία που θα ολοκληρώσει μια μακροχρόνια επιχειρηματική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα πάντως με τους «NYT», ο Antenna δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής του «Vice», το οποίο είχε αποτιμηθεί στο εντυπωσιακό ποσό των 5,7 δισ. δολαρίων το 2017, προτού έρθει αντιμέτωπο με τους ευρύτερους τριγμούς που βίωσε ο κλάδος.

Όπως υπογραμμίζει πάντως το ρεπορτάζ, δεν είναι σίγουρο ότι ο Antenna θα αγοράσει το «Vice» ούτε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα ζήτησε από εκπρόσωπο του Antenna να τοποθετηθεί στο θέμα, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η «Vice Media Group LLC» είναι αμερικανοκαναδικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος. Δημιουργήθηκε το 1994.

Ο Όμιλος αποτελείται από πέντε κύριους επιχειρηματικούς τομείς: το vice.com, τη Vice Studios (εταιρεία παραγωγής), το Vice TV (γνωστό και ως Viceland), το VICE News και το Virtue.

Εκτιμάται πως είναι ο μεγαλύτερος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος νεανικού περιεχομένου στον κόσμο με 35 γραφεία.

Οι ιδρυτές του «Vice Media», Σάιν Σμιθ και Γκάβιν Μακ Ινς κυκλοφόρησαν το περιοδικό «Voice of Montreal» τον Οκτώβριο του 1994 στο Μόντρεαλ, με κρατική χρηματοδότηση και θέματα τη μουσική, την τέχνη, τις τάσεις και την κουλτούρα των ναρκωτικών.

Το 1996 μετονομάστηκε σε «Vice» και αργότερα επιχείρησε να καταστεί διεθνής εταιρεία πολυμέσων με φιλοδοξίες να ανταγωνιστεί καταξιωμένους παίκτες στις εκδόσεις και την ψυχαγωγία.

Ένας από τους υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν ο Antenna Group, που ξεκίνησε το 2014 κοινοπραξία με το Vice στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος ανανέωσε και επέκτεινε τη συμφωνία του με το «Vice» το 2019 και συνεργάστηκε σε ένα διεθνές ειδησεογραφικό εγχείρημα, το «Vice World News».

Το CNBC είχε αναφέρει ότι η «Vice Media» διερευνούσε την πώληση ολόκληρης της επιχείρησής της. Ενώ η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι η «Group Black», μια εταιρεία πολυμέσων, εξέταζε μια συμφωνία για το «Vice».