Όμορφο σώμα χειμώνα – καλοκαίρι και όμως γίνεται – Λ. Μιχαλάκη Πλαστικός Χειρουργός, MRCS, EBOPRAS, Msc.

6 Μαΐου 2021 10:31

Γρήγορες, ασφαλείς λύσεις οι οποίες γίνονται στο ιατρείο με θεαματικά αποτελέσματα. Αισθητή βελτίωση του σώματος μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Γυναίκες και άντρες οι οποίοι έχουν κανονικό βάρος, προσέχουν τη διατροφή τους και γυμνάζονται, συχνά παρουσιάζουν κυτταρίτιδα ή τοπικό πάχος. Πολλές φορές όσο και αν προσπαθήσει κάποιος με γυμναστική, διατροφή, κρέμες κλπ αυτά τα ενοχλητικά φαινόμενα δε βελτιώνονται, σε αυτήν την περίπτωση ο Πλαστικός Χειρουργός έχει τη λύση. H μη επεμβατική κρυογλυπτική, το lipomassage- endermologie και η ενέσιμη μεσοθεραπεία μπορεί να κάνουν μικρά θαύματα. Αν το πρόβλημα σας είναι πολύ μεγάλο ή θέλετε να κάνετε κάτι πιο δραστικό μπορείτε να καταφύγετε στην λιποαναρρόφηση ή σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Όλες οι θεραπείες γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Μη επεμβατική κρυογλυπτική: θεραπεία μίας ώρας στο ιατρείο, η οποία ταυτόχρονα δρα σε δύο περιοχές. Ψύχει τα λιποκύτταρα στους -9 βαθμούς, τα οποία μέσα σε 1-2 μήνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Σε μία και μόνο συνεδρία, το τοπικό πάχος μειώνεται κατά 30-40%. Ενδείκνυται για ψωμάκια, κοιλιά, στομάχι, πλάτη, χέρια κλπ. Χωρίς αναισθησία, χωρίς τομές, χωρίς χρόνο ανάρρωσης. Την ίδια ημέρα επιστρέφετε στην εργασία σας και στην καθημερινότητα σας. Αν έχετε τοπικό πρόβλημα σε 2-3 περιοχές μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυο διαφορετικές περιοχές την ίδια ημέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία και μόνο συνεδρία φτάνει. Σε περίπτωση που έχετε σημαντικό πρόβλημα σε μια περιοχή μπορεί να χρειαστεί δεύτερη συνεδρία μετά από τρεις μήνες, όχι νωρίτερα.

Lipomassage- endermologie: Εξειδικευμένη θεραπεία σμίλευσης του σώματος, αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της χαλάρωσης. 12-14 συνεδρίες, μια φορά την εβδομάδα, με την αίσθηση του μασάζ, χωρίς πόνο, χωρίς ενέσεις ή μελανιές. Σε κάθε συνεδρία γίνεται εξατομικευμένο πλάνο ανάλογα τις προβληματικές περιοχές του κάθε ασθενούς. Εμφανή βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, μείωση του φλοιού πορτοκαλιού, απώλεια πόντων, πιο σφριγηλό δέρμα, πιο αδύνατο και συμμετρικό σώμα.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία: ενέσιμη έγχυση διαφόρων σκευασμάτων (καρνιτίνη, καφεΐνη, αγκινάρα, βιταμίνες κλπ) με σκοπό τη λιποδιάλυση, μείωση της κυτταρίτιδας και τη σύσφιξη. Το αποτέλεσμα φαίνεται από τη πρώτη θεραπεία. Τοπικά για μερικές μέρες μπορεί να έχουμε λίγο οίδημα (πρήξιμο) και μερικές μελανιές. Ανάλογα τη περίπτωση γίνονται 2-5 θεραπείες, μια κάθε μήνα. Σημαντική βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, μείωση του τοπικού πάχους και σύσφιξη.

Laser σύσφιξης: τελευταίας γενιάς ιατρικά λέιζερ σύσφιξης, 4-6 συνεδρίες μια κάθε 15 μέρες, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια με την αίσθηση ενός ζεστού μασάζ, χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Σε μικρή- μέτρια χαλάρωση μπορεί να έχει σημαντική βελτίωση. Πολύ καλά αποτελέσματα σε μπράτσα, κοιλιά, έσω μηρούς κλπ.

Όλες οι θεραπείες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα ειδικά όταν συνδυάζονται με διατήρηση του βάρους σταθερού, και μείωση της καθιστικής ζωής. Μετά από το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανάλογα με την περίπτωση κάνουμε συντήρηση.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω τεχνικές δεν μπορούν να βοηθήσουν μπορείτε να υποβληθείτε σε κάποια χειρουργική επέμβαση. Αν η λιποδυστροφιά (τοπικό πάχος) είναι σημαντική μπορείτε να κάνετε λιποαναρρόφηση με μέθη: σε γλουτούς, μηρούς, μπράτσα, γόνατα, μέση, ψωμάκια κλπ με θεαματικά αποτελέσματα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση η οποία με τη βοήθεια κάποιων ειδικών εργαλείων αφαιρεί το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές. Ένας νέος υγιής άνθρωπος μπορεί να κάνει αυτή την επέμβαση και να βελτιώσει σημαντικά τις προβληματικές περιοχές στο σώμα του. Μετά την επέμβαση θα παρουσιάσετε μελανιές και πρήξιμο για μερικές μέρες και μια ενόχληση- πόνο όταν κινείστε. Στην εργασία σας μπορείτε να επιστρέψετε σε μερικές μέρες.

Σε περίπτωση που εκτός από τοπικό πάχος έχετε και σημαντική χαλάρωση μπορείτε να κάνετε επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια δέρματος: ανόρθωση μαστών, βραχιονοπλαστική (ανόρθωση στα μπράτσα), κοιλιοπλαστική ή ανόρθωση μηρών. Αυτές είναι επεμβάσεις οι οποίες γίνονται με μέθη ή γενική νάρκωση, αφήνουν κάποιες ουλές οι οποίες είναι καλά κρυμμένες (σε πτυχές του σώματος ή μέσα από τα εσώρουχα) και έχουν μόνιμα αποτελέσματα. Επιστρέφεται στη δουλεία σας σε περίπου δέκα μέρες.

Πολλές από αυτές τις θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να υπάρχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Κάποιος μπορεί να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση και εν συνεχεία να κάνει συνεδρίες με lipomassage- endermologie ή μπορεί την ίδια μέρα να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση άνω ή κάτω άκρων. Αν σας προβληματίζει το σώμα σας, πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό για να σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου και να σας εξηγήσει τι ταιριάζει στην δική σας περίπτωση. Με αυτές τις θεραπείες μπορείτε να έχετε αισθητή βελτίωση μέσα σε μερικές εβδομάδες και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.

 

Λ. Μιχαλάκη Πλαστικός Χειρουργός, MRCS, EBOPRAS, Msc.
Επιμελήτρια Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
www.mihalaki.gr, email: [email protected]

 

 

mixalakh-1620226164-16