Ο χαμός στο Open μετά την απόλυση Καλημέρη και την αποχώρηση της Στάη – ποια φαίνεται πως ακολουθεί…

Δημοσιεύθηκε: 15 Ιουνίου 2019 13:30
Ο χαμός στο Open μετά την απόλυση Καλημέρη και την αποχώρηση της Στάη - ποια φαίνεται πως ακολουθεί...

Το ‘χαμε επαναλάβει πολλάκις: Ο Ιβάν Σαββίδης θα λάβει δραστικά μέτρα γιατί έχει ρίξει δεκάδες εκατομμύρια στο Open και… άσπρη μέρα δεν βλέπει από πλευράς τηλεθέασης. Ένας Μουτσινάς (σ.σ. ο Νίκος) δεν φέρνει την άνοιξη και η ροή – και του προγράμματος και του χρήματος – «τρέχει». Προφανώς ο επιχειρηματίας δεν έχει καιρό για χάσιμο και πάει γι’ άλλα. Μαζί με τα άλλα, φεύγουν τα παλιά – πρόσωπα, εννοείται.

Το διαζύγιο, το οποίο είναι βελούδινο, ανακοινώθηκε στον Τζώνη Καλημέρη από το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν. Πληροφορίες αναφέρουν πως η είδηση του διαζυγίου δεν έσκασε σαν βόμβα στα τηλεοπτικά δρώμενα, καθώς ήταν γνωστό πως εδώ και μία εβδομάδα βρισκόταν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ του Τζώνη Καλημέρη και της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Λουντμίλα Μποροντίνα για την πτωτική πορεία του καναλιού.

Τα χαμηλά νούμερα της τηλεθέασης δεν άργησαν να φέρουν τις πρώτες γκρίνιες στο κανάλι. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του σταθμού έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις και με πρόγραμμα υψηλού προϋπολογισμού σε παραγωγές, ωστόσο το τηλεοπτικό προϊόν δεν έπεισε το κοινό. Μάλιστα ο εκνευρισμός και ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, είναι έντονοι, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης είχε στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία όπως φαίνεται μετά τις 7 Ιουλίου θα είναι στην αντιπολίτευση.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε επενδύσει στο Open TV 70 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία, αναφέρει το iefimerida.gr. Ωστόσο , τα αποτελέσματα δεν ήταν αναμενόμενα και πλέον έχει ξεκινήσει ένα πρώτο κύμα αποχωρήσεων. Ο Τζώνη Καλημέρης φαίνεται πως χρεώνεται από τη διοίκηση λανθασμένες, αλλά και ακριβές επιλογές τόσο στον ψυχαγωγικό τομέα όσο και στον ενημερωτικό.

Aπό το Open αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και η Έλλη Στάη, που η εκπομπή της Open Mind, με τη σειρά της δεν «περπατά» από πλευράς απήχησης στο κοινό, ενώ αβέβαιο θεωρείται και το μέλλον της διευθύντριας Προγράμματος Άλκηστης Μαραγκουδάκη στο κανάλι. Μάλιστα, πολλοί ήδη λένε πως με το ένα πόδι είναι εκτός τηλεοπτικού σταθμού. Δεν έχουμε, όμως, παρά να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Η ανακοίνωση του Open για το διαζύγιο με Καλημέρη

«Ανακοινώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του OPEN κ. Τζώνη Καλημέρης αποχωρεί από τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Το OPEN ευχαριστεί θερμά τον κ. Καλημέρη για τη συνεργασία και τη συνολική του συνεισφορά».

Η επόμενη μέρα

Οι εξελίξεις αυτές όπως ήταν αναμενόμενο έχουν προκαλέσει πανικό στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον των εταιριών τηλεοπτικών παραγωγών αλλά και τους απλήρωτους σκηνοθέτες, σεναριογράφους, τεχνικούς και ηθοποιούς.

Την ίδια στιγμή κάποιοι παρουσιαστές μπορεί να παραμένουν ήρεμοι, αφού έχουν συμβόλαια και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Όμως,  το πρόγραμμα φαίνεται πως είναι στον αέρα και αναμένονται εξελίξεις μετά και τις εθνικές εκλογές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε συρρίκνωση του μπάτζετ και κατ’ επέκταση των παραγωγών.