Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι διαφορετική η απόδοση κι ανάπτυξη του σεναρίου σε σχέση με το βιβλίο στον Σασμό»

Δημοσιεύθηκε: 20 Σεπτεμβρίου 2021 21:15
Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι διαφορετική η απόδοση κι ανάπτυξη του σεναρίου σε σχέση με το βιβλίο στον Σασμό»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 για τη σειρά Σασμός. Διευκρίνισε πως υπάρχει απόκλιση στη μεταφορά του βιβλίου στο σενάριο.

Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι διαφορετική η απόδοση κι ανάπτυξη του σεναρίου σε σχέση με το βιβλίο στον Σασμό».

«Είναι διαφορετική η απόδοση κι ανάπτυξη του σεναρίου σε σχέση με το βιβλίο, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος και μία άλλου είδους ταύτιση. Κάποιοι χαρακτήρες έχουν διαφοροποιηθεί, κάποιες σχέσεις και συσχετίσεις είναι διαφορετικές…»

Η εμπειρία που το προσέφερε η καθημερινή σειρά:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Στην αρχή έπρεπε να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτό το “χάος”, για να δεις τι θα χρειαστεί στην πορεία να οργανώσεις και να βάλεις σε τάξη. Τώρα μετά από 3 μήνες γύρισμα τα πράγματα είναι πολύ πιο βατά έως και απολαυστικά».

«Έχω καταλάβει κι έχω οργανώσει στο μυαλό μου τη λειτουργία αυτή. Τι θα πει ένας χαρακτήρας που δεν κάνει μια διαδρομή μέσα 10 επεισόδια ή σε 1,5 ώρα θεατρικής δράσης, αλλά σε 180 ώρες. Τι ψυχραιμία θέλει, τι υπομονή, τι εμπιστοσύνη». Όλα τα παραπάνω αποτελούν «πολύ σημαντικά εργαλεία να τα έχεις δουλεύοντας τόσο μεγάλο όγκο σεναρίου».

Η συνύπαρξη στη σειρά με την μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη

«Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό, ιδιαίτερα τώρα που έχει περάσει ο πρώτος καιρός κι έχουμε χαλαρώσει. Το απολαμβάνουμε. Γιατί δεν δίνεται αυτή η ευκαιρία συχνά…. Πόσο δύσκολο είναι ωστόσο. Επειδή η σχέση μας έχει κοσκινιστεί μέσα στα χρόνια, θεωρώ ότι δεν μας δυσκόλεψε. Ίσα ίσα μας διευκόλυνε….. Μάλιστα… λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δυο μας… δεν βρισκόμουν με την μητέρα μου τόσο συχνά. Τώρα βλεπόμαστε περισσότερο!».