Ορφέας Αυγουστίδης: Στη Θεσσαλονίκη για… γονεοεπίσκεψη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Οκτωβρίου 2022 12:45

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Ορφέας Αυγουστίδης μαζί με τη σύζυγό του, Γεωργία Κρασσά.

Ο ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης και η αγαπημένη του, Γεωργία Κρασσά, με την οποία παντρεύτηκαν το καλοκαίρι, ταξίδεψαν στη συμπρωτεύουσα και πέρασαν ανέμελες στιγμές.

Το ζευγάρι ανέβασε δύο Insta stories από τη Θεσσαλονίκη καθώς θέλησε να μοιραστεί κάποια στιγμιότυπα από την παραμονή του εκεί, με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Το ένα ήταν από «γονεοεπίσκεψη», όπως την αποκάλεσε ο ηθοποιός, μαζί με τον πατέρα του, Ντίνο Αυγουστίδη, ενώ το δεύτερο με το συνάδελφό του, Κωνσταντίνο Ασπιώτη, σε βραδινή έξοδο, όπου σχολιάζει «σαν τα χιόνια».

Για τον γάμο του με τη Κρασσά, o Αυγουστίδης ανέφερε παλαιότερα στην εκπομπή «Ελένη» του MEGA: «Μοιράστηκα το γάμο μου με τον κόσμο γιατί δεν μπορούσα να το αποφύγω. Ο γάμος και η βάφτιση ήταν μια ημέρα μεγάλης χαράς με αγαπημένους φίλους και περάσαμε υπέροχα».

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του, ο Αυγουστίδης σκηνοθετείται για δεύτερη σεζόν από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στη sold out παράσταση της περσινής περιόδου «Η μηχανή του Τούρινγκ».

Ο Άλαν Τούρινγκ υπήρξε ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι.

Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του, μέχρι το 2013 οπότε η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του.

Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου και θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή που έρχεται, στις 14 Οκτωβρίου.