Όθωνας Μεταξάς: «Έχω να κάνω ανάρτηση στα social media εδώ και δύο χρόνια»

19 Σεπτεμβρίου 2021 09:20

Όθωνας Μεταξάς: «Έχω να κάνω ανάρτηση στα social media εδώ και δύο χρόνια»

Ο ‘Οθωνας Μεταξάς εξήγησε πως δεν έχει καθόλου καλή σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα γιατί θεωρεί πως δεν του ταιριάζουν.

Όθωνας Μεταξάς: «Έχω να κάνω ανάρτηση στα social media εδώ και δύο χρόνια».

Η σχέση σας με τα social media έχει καλυτερεύσει;

Να σου πω ότι έχω να κάνω κάποια ανάρτηση εδώ και δύο χρόνια. Είμαι κατά αυτού του τρόπου επικοινωνίας και προβολής. Θα προτιμούσα να ζω σε μια εποχή που δεν υπήρχαν social media. Θεωρώ τα social media επικίνδυνα και μια ψευδαίσθηση, μία αυτοκρατορική ψευδαίσθηση του καθενός, μια μοναξιά. Δεν αφήνει περιθώριο στο οτιδήποτε γεννιέται να ανθίσει, γιατί αμέσως βγαίνει ο καθένας και γράφει το οτιδήποτε. Σκεφτείτε τον Μίκη Θεοδωράκη να είχε γεννηθεί τώρα, ή κάποια άλλη σπουδαία προσωπικότητα, κάποιος κάτι θα είχε βρει για να τον αποδομήσει. Στα social media μπορείς πολύ εύκολα να αποδομήσεις κάποιον. Δεν δίνεις χώρο σε κάτι να εξελιχθεί και ταυτόχρονα δεν έχεις κάτι εσύ ο ίδιος να θαυμάσεις, παρά μόνο τον εαυτό σου, επομένως το θεωρώ εγωκεντρικό και αυτοαναφορικό. Εμένα τουλάχιστον, δεν μου ταιριάζει. Μπορεί να ακούγονται αναχρονιστικά, αλλά αυτή είναι η θέση μου.

Έχετε επιλέξει να μην δημοσιοποιείτε την προσωπική σας ζωή. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί μία σχέση υπό αυτές τις συνθήκες;

Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο, δεν είμαι κι ο Μπραντ Πιτ να με κυνηγάνε οι παπαράτσι από πίσω, οπότε αν μαθαίνονται αυτά, είναι επειδή λίγο πολύ έχουμε βάλει και το χεράκι μας. Θεωρώ ότι πολύ εύκολα μπορείς να κρατήσεις τη σχέση σου προσωπική. Σαφώς βέβαια αν είναι σχέση ζωής, μπορεί να εκτεθεί, αλλά και πάλι με μέτρο. Μου φαίνεται όμως αδιανόητο να τα προβάλλεις όλα αυτά ή να βάζεις, ας πούμε, τα παιδιά σου στο Instagram. Είπε στο Εγώ.