Παχυσαρκία: Υπάρχει λύση – Κωνστάντουρα Οδύσσεια,

6 Ιουλίου 2022 15:16

Η Παχυσαρκία είναι το αποτέλεσµα ενός θετικού ισοζυγίου ενέργειας, δηλαδή της πρόσληψης θερµίδων µε την τροφή, οι οποίες υπερβαίνουν την κατανάλωση θερµίδων για µια παρατεταµένη χρονική περίοδο µηνών ή και ετών ακόµα.

Παράγοντες εµφάνισης παχυσαρκίας:
• Η ηλικία (αυξημένη επίπτωση µετά την ηλικία των 50-60ετών. Παιδιά που ήταν παχύσαρκα σε ηλικία κάτω των 3 ετών έχουν 10% πιθανότητα να παραμείνουν παχύσαρκα στην ενήλικη ζωή και η πιθανότητα αυτή αυξάνεται σε 40% αν ένας γονιός είναι υπέρβαρος και σε 80% αν και οι δύο γονείς είναι παχύσαρκοι. Επίσης παιδιά ηλικίας 3-10 ετών έχουν 50% πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες αν οι γονείς τους έχουν φυσιολογικό βάρος και 70% πιθανό τητα αν οι γονείς είναι υπέρβαροι.)
• Το φύλο – Βιολογικοί παράγοντες – Παράγοντες συµπεριφοράς( σωµατική άσκηση, χρήση οινοπνεύµατος κ.α) -Κοινωνικοί παράγοντες ( µεγαλύτερη επίπτωση σε αυτούς µε χαµηλότερη )- Εθνικότητα.
• Παθολογικά αίτια.

Με βάση το ΒΜΙ τα άτοµα κατατάσσονται σε:
• Φυσιολογικού βάρους αν το ΒΜΙ είναι από 18-25
• Υπέρβαρα αν το ΒΜΙ είναι από 25-30
• Παχύσαρκα αν το ΒΜΙ είναι από >30.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΙΠΩ∆ΟΥΣ ΙΣΤΟΥ

Ποσοστό λιπώδους ιστού >30% του σωµατικού βάρους για τις γυναίκες και ποσοστό λιπώδους ιστού> 25% για τους άνδρες είναι συµβατό µε παχυσαρκία.
Η κεντρική κατανομή του λίπους συνδέεται µε μεγαλύτερη συγκέντρωση σπλαχνικού λίπους το οποίο σχετίζεται µε αυξημένη εμφάνιση δυσλιπιδαιµιών, υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου και σακχαρώδους διαβήτη.

Επιπτώσεις Παχυσαρκίας
• Αρρυθµίες: κοιλιακές έκτακτες συστολές 30 φορές συχνότερες – υπέρταση 300 φορές αυξηµένη
• ↑: (ολική χοληστερόλη – LDL χοληστερόλη – τριγλυκερίδια) -↓HDL
• Η παχυσαρκία θεωρείται ως ο σηµαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Άνδρες µε ΒΜΙ >30 έχουν 7 φορές και γυναίκες µε ΒΜΙ>30 έχουν 4 φορές υψηλότερο κίνδυνο.
• ↑ κορτιζόλης -Μείωση αυξητικής ορµόνης – ↓ έκκρισης προλακτίνης
• Υπογονιµότητα
• Sleep apnea syndrome (σύνδροµο άπνοιας κατά τον ύπνο)- Pickwick syndrome.
• Λιπώδης διήθηση ήπατος –Χολολιθίαση
• Οστεοαρθρίτιδα γόνατος –ισχίου
• Αύξηση της εµφάνισης καρκίνου.

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ
1- GLP1 Αγωνιστές & Γαστρικό Botox
Το GLP-1 είναι φυσιολογικός ρυθµιστής της όρεξης και της πρόσληψης τροφής, δηµιουργώντας αίσθηµα κορεσµού και µειώνοντας σηµαντικά το αίσθηµα της πείνας µε αποτέλεσµα την γρήγορη µείωση του σωµατικού βάρους.  Το GLP-1 διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και µειώνει την έκκριση γλυκαγόνης κατά
τρόπο εξαρτώµενο από τα επίπεδα γλυκόζης, µε αποτέλεσµα να µειώνονται τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας και µεταγευµατικής γλυκόζης.
Ενδείκνυται για χρήση ως συµπληρωµατική αγωγή σε µια δίαιτα χαµηλών θερµίδων και σε αυξηµένη σωµατική δραστηριότητα µε σκοπό τη διαχείριση του βάρους σε ενήλικες  ασθενείς µε αρχικό ∆είκτη Μάζας Σώµατος (BMI): • ≥30 kg/m² (παχυσαρκία)

Το γαστρικό botox [gastric botox] είναι µια σχετικά νέα, µη χειρουργική, επαναστατική µέθοδος απώλειας βάρους. Στο gastric botox, κατά την διάρκεια της ενδοσκόπησης [γαστροσκόπησης] γίνεται ένεση βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α [Botox] σε διάφορες θέσεις στο τοίχωµα του στοµάχου.
Τι είναι το γαστρικό botox Όταν το botox ενεθεί στο γαστρικό τοίχωµα, δρα ακριβώς όπως στο πρόσωπο, δηλαδή ελαττώνει τις µυϊκές συσπάσεις γεγονός που
οδηγεί σε παρατεταµένη ικανοποίηση από το φαγητό και µειωµένη ανάγκη να φάµε. Το φαγητό µένει περισσότερο χρόνο στο στοµάχι και έχουµε παρατεταµένο αίσθηµα πληρότητας. Επιπρόσθετα, όταν το botox ενεθεί σε µια συγκεκριµένη περιοχή στο στοµάχι που ονοµάζεται θόλος, τότε ελαττώνεται και η όρεξή µας, γιατί ελαττώνεται η παραγωγή µιας ορµόνης που λέγεται γρελίνη και η οποία αποτελεί την ορµόνη της όρεξης. Με τη διαδικασία αυτή µπορούµε να πετύχουµε την απώλεια 10-20 κιλών σε χρονικό διάστηµα 6 µηνών.

Σε ποιους απευθύνεται
Το gastric botox δεν απευθύνεται σε ασθενείς παχύσαρκους µε ΒΜΙ µεγαλύτερο από 40, οι οποίοι θα πρέπει να συµβουλευθούν κάποιον βαριατρικό χειρουργό για να υποβληθούν σε χειρουργική αντιµετώπιση της παχυσαρκίας. Ο ιδανικός υποψήφιος για το gastric botox είναι:
• Το άτοµο µε ΒΜΙ µεταξύ 25 και 35 που θέλει να χάσει 10 -20 κιλά σε µικρό χρονικό διάστηµα και δεν το έχει καταφέρει µε δίαιτα ή άσκηση.
• Γυναίκες που έχουν πάρει κάποια επιπλέον κιλά στην εµµηνόπαυση ή στην εγκυµοσύνη
• Παχύσαρκοι ασθενείς που είναι απαραίτητο να χάσουν κάποια κιλά πριν υποβληθούν σε βαριατρικό χειρουργείο
• Ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε κάποια χειρουργική βαριατρική επέµβαση στο παρελθόν και έχουν πάρει κάποια κιλά µετά από χρόνια.

Σηµειωτέον ότι η εξέταση δεν µπορεί να γίνει σε αυτούς που έχουν αλλεργία στην βοτουλινική τοξίνη ή σε ασθενείς µε µυοπάθειες.

2- ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ
Πρόκειται για µη επεµβατική µέθοδο η οποία εξαλείπτει το τοπικό πάχος, αναδιαµορφώνοντας το περίγραµµα του σώµατος.
Η διαδικασία της Κρυολιπόλυσης αναπτύχθηκε από επιστήµονες του πανεπιστηµίου Χάρβαρντ στην Βοστώνη των Ηνωµένων Πολιτειών, οι οποίοι απέδειξαν πως τα λιποκύτταρα πεθαίνουν όταν εκτίθενται σε ακραία χαµηλές θερµοκρασίες.
Η κρυολιπόλυση κάνοντας χρήση της ελεγχόµενης ψύξης επηρεάζει την ζωτική λειτουργία των λιποκυττάρων, αποµακρύνοντάς τα από το ανθρώπινο σώµα.
Αυτό πραγµατοποιείται χωρίς καµία επίδραση στους γύρω ιστούς, πράγµα το οποίο πρακτικά µειώνει το τοπικό λίπος αποτελεσµατικά αλλά και ανώδυνα.
Αποτελεί την µοναδική εγκεκριµένη µέθοδο από τον Αµερικανικό Οργανισµό Τροφίµων και Φαρµάκω (FDA) σχετικά µε την καταπολέµηση του τοπικού πάχους. Ενώ πάνω από 1.200.00 θεραπείες έχουν πραγµατοποιηθεί µε επιτυχία παγκοσµίως.

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης:
∆ύο κεφαλές δηµιουργούν υποπίεση, αναρροφώντας το τοπικό λίπος σε επιλεγµένες περιοχές. Με όπλο τους την ισχυρή ψύξη (από -8 ως -10 βαθµούς κελσίου) αποδοµούν µόνο τα λιποκύτταρα ενώ αφήνουν ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς (δέρµα, αγγεία, νεύρα, µύες κτλ.).
Στις επόµενες εβδοµάδες που έπονται της θεραπείας τα συγκεκριµένα λιποκύτταρα αποπίπτουν και αποµακρύνονται από το σώµα µέσω της φυσιολογικής ανοσολογικής διεργασίας του σώµατος.

Η καταστροφή αυτού του λιπώδους ιστού είναι πλέον µόνιµη, ενω τα εναποµείναντα λιποκύτταρα συρρικνώνονται δημιουργώντας ένα σαφώς πιο λεπτό στρώμα λίπους.
Πλεονεκτήµατα της κρυολιπόλυσης:
• Μη επεµβατική µέθοδος
• Μηδενικός χρόνο ανάρρωσης
• Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία
• Άµεσα ορατά αποτελέσµατα µε διάρκεια
• Μικρός αριθµός συνεδριών

3- LUTRONIC EnCurve
Το Lutronic EnCurve είναι ο εύκολος και άνετος τρόπος για τη µείωση των λιποκυττάρων µέσω της απόπτωσης, µε την εφαρµογή επαγωγικών βραχέων ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων προκαλώντας τοπική υπερθερµία.
Η λειτουργία του EnCurve µέσω ελεγχόµενης διοχέτευσης ενέργειας δρα στοχευµένα και σε βάθος στα λιποκύτταρα. το EnCurve χρησιµοποιεί µια εξειδικευµένη συχνότητα (27,12 MHz) για να στοχεύσει επιλεκτικά και να θερµάνει τα λιποκύτταρα στη βέλτιστη θερµοκρασία ώστε να προκαλέσει µετουσίωση των κυττάρων, οδηγώντας τα σε κυτταρικό θάνατο.

4- TRIO ISHAPE
Το Trio Χ9 έρχεται να δώσει λύση για πρόσωπο και σώµα µε πολλαπλές θεραπείες σε µια συνεδρία. Με το Trio X9 iShape έχουµε άµεσα διαθέσιµες σε κάθε συνεδρία 4 διαφορετικές θεραπείες, τις οποίες µπορούµε να συνδυάσουµε ποικιλοτρόπως ανάλογα µε τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Η µεγάλη ποικιλία κεφαλών µας επιτρέπει να δρούµε τοπικά και στενευµένα, επιτυγχάνοντας αποτελεσµατική µείωση του τοπικού πάχους και σύσφιξη ακριβώς στα σηµεία που χρειάζεται. Με τις ραδιοσυχνότητες RF πετυχαίνουµε ενίσχυση της κολλαγονογέννεσης και άµεση σύσφιξη του δέρµατος σε όλο το σώµα.

Συνδυάζονται µε τη µέθοδο του VACUUM και τις ευεργετικές ιδιότητες των LED για περαιτέρω ανάπλαση και αναζωογόνηση. Επιπλέον η εξελιγµένη τεχνολογία CAVITATION διπλής συχνότητας δρα εντυπωσιακά στην καταπολέµηση του τοπικού πάχους.
Είναι ένα µη επεµβατικό σύστηµα που µπορεί να εφαρµοστεί αυτόνοµα είτε σε συνδυασµό µε επεµβατικές θεραπείες για ενίσχυση και διατήρηση των αποτελεσµάτων και µείωση του χρόνου αποθεραπείας. Επιπλέον η εξελιγµένη τεχνολογία CAVITATION διπλής συχνότητας δρα εντυπωσιακά
στην καταπολέµηση του τοπικού πάχους.
Είναι ένα µη επεµβατικό σύστηµα που µπορεί να εφαρµοστεί αυτόνοµα είτε σε συνδυασµό µε επεµβατικές θεραπείες για ενίσχυση και διατήρηση των αποτελεσµάτων και µείωση του χρόνου αποθεραπείας.

Θεραπείες:
Μείωση του τοπικού, σύσφιξη, αναζωογόνηση, κυτταρίτιδα.

Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 – 21:00
Κλείστε σήµερα το ραντεβού σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παχυσαρκία: Υπάρχει λύση - Κωνστάντουρα Οδύσσεια,