Πάμε Καρπενήσι, για μια βόλτα…στα ψηλά!

7 Νοεμβρίου 2022 11:09

Ένας τόπος ελατοντυμένος σας περιμένει να τον εξερευνήσετε. Πρόκειται φυσικά για το Καρπενήσι και τα χωριά του, στο νομό Ευρυτανίας. Προορισμός άξιος επίσκεψης όλο το χρόνο , εισέρχεται στην ομορφότερη εποχή του, όπου τα χρώματα του φθινοπώρου και του χειμώνα καθώς και τα αρώματα της φύσης συνιστούν ένα μαγευτικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι.
 
Εκείνο που κάνει τον ευλογημένο αυτόν τόπο να ξεχωρίζει είναι ο συνδυασμός θρησκευτικού, πολιτισμικού, εναλλακτικού , αθλητικού αλλά και γαστρονομικού τουρισμού.
 
Σε μικρή απόσταση από την πόλη του Καρπενησίου συναντάμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου 2340 μέτρα του όρους Τυμφρηστός, κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο, μιας και αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος. Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εκεί φυσικά, άπειρα μονοπάτια για πεζοπορία, οργανωμένο ράφτινγκ, κανό-καγιάκ στους ποταμούς Καρπενησιώτη, Τρικεριώτη, Ταυρωπό και Κρικελιώτη και περιπέτειες off road με ανοικτά SUV ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν το σήμα κατατεθέν του τόπου, για το λόγο αυτό ιδρύθηκε και το Μουσείο Βουνού, το πρώτο στην Ελλάδα, στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, με πλούσιο εξοπλισμό από προσωπικές συλλογές αθλητών και από την πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια. Τέλος, μπορεί κανείς να ξεναγηθεί και εικονικά μέσω μάσκας VR στους κορυφαίους προορισμούς του τόπου.
 
Στο Καρπενήσι θα νιώσετε τη ζεστή φιλοξενία και θα απολαύσετε πολιτιστικές δράσεις όπως οι Γιορτές Χειμώνα όπου ξεκινούν όταν η πόλη και τα χωριά φορούν τα γιορτινά τους για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Η φωταγώγηση των δέντρων, οι θεατρικές παραστάσεις, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, οι συναυλίες, το street party στο κέντρο της πόλης με μουσική, χορό, ζεστά ροφήματα και φωτιές καθώς και το έθιμο της Νύχτας των Ευχών που ο ουρανός γεμίζει ιπτάμενα φαναράκια την παραμονή των Χριστουγέννων, είναι μια γεύση από την πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου.
 
Και επειδή το φαγητό μας ενώνει , δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πλούσια γαστρονομία του τόπου με τοπικά προϊόντα όπως το μέλι ελάτου, τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τσαλαφούτι, το κατσικίσιο βούτυρο και το γιαούρτι, τις παραδοσιακές χειροποίητες πίτες, τα αλλαντικά με γνωστότερο το Προσούτο, την καπνιστή πέστροφα από τον ποταμό Καρπενησιώτη, τα κρεατικά όπως το αγριογούρουνο στιφάδο, το χασάπικο (μοσχαρίσιο κρέας σε πήλινο στη χόβολη) και φυσικά το άφθονο τσίπουρο που ζεσταίνει σώμα και καρδιά.
 
Το μόνο που μένει…μια βόλτα στα ψηλά, για να ζήσετε κάθε εμπειρία!
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πάμε Καρπενήσι, για μια βόλτα…στα ψηλά!