Τι σχέση έχει η Pamela Anderson με τον Γιάνη… Βαρουφάκη;

7 Δεκεμβρίου 2018 15:18

Ασπάζεται τις πλέον αριστερές και προοδευτικές φωνές. Kατήγγειλε τη «θεσμική βία» των ελίτ εναντίον των  «Κίτρινων Γιλέκων», κάνοντας μια τοποθέτηση σχετικά με τη βία ενάντια σ’ αυτά από το γαλλικό κράτος που αιφνιδίασε.  Η πάλαι ποτέ σεξοβόμβα του «Baywatch» Pamela Anderson τάχθηκε κατά της «θεσμικής βίας των ελίτ» και της «συστημικής εξουσίας». Αφορμή, τα επεισόδια στη Γαλλία. Η Αμερικανίδα ηθοποιός αταδίκασε τη βία, ωστόσο έγραψε στα social media: «Η βία των “Κίτρινων Γιλέκων” και τα καμένα οχήματα δεν συγκρίνεται με τη θεσμική βία των γαλλικών και των παγκόσμιων ελίτ».

«Το πραγματικό ερώτημα είναι να μάθουμε αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική. Αν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και στον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί για βία να βλέπουμε εικόνες από την οικοδόμηση ισότιμων κοινωνιών», έγραψε. Κι εδώ σημαντικό είναι να πούμε ότι δεν ζει πια στις ΗΠΑ, αλλά  στη Μασσαλία. Τάσσεται, ως ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, των προσφύγων και των μεταναστών.

Σε όλα αυτά, τι ρόλο παίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως γράφουμε στον τίτλο; Απλώς, τώρα πήρε θέση υπέρ του Μπέρνι Σάντερς αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε νέα ανάρτησή της ζήτησε να μάθει περισσότερα για την «προοδευτική διεθνή» της οποίας ηγούνται από κοινού με το DiEM25.

Αναφέρει δε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Σάντερς πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κάτι που δεν κατάφερε. Όπως λέει, θα το επιθυμούσε  καθώς τον θεωρεί «σπουδαίο άνδρα με μεγάλη ενέργεια και καλές ιδέες».