Παναγιώτα Βλαντή: «Αν δεν υπήρχαν αυτές οι γυναίκες που το είπαν δημόσια, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε οι υπόλοιπες»

Δημοσιεύθηκε: 13 Νοεμβρίου 2021 09:40
Παναγιώτα Βλαντή: «Αν δεν υπήρχαν αυτές οι γυναίκες που το είπαν δημόσια, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε οι υπόλοιπες»

Η Παναγιώτα Βλαντή σε συνέντευξη που έδωσε στην On Time, μεταξύ άλλων ανέφερε πόσο δύσκολο της ήταν να μιλήσει για το δικό της περιστατικό παρενόχλησης τόσο δημόσια όσο και στην οικογένειά της.

Παναγιώτα Βλαντή: «Αν δεν υπήρχαν αυτές οι γυναίκες που το είπαν δημόσια, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε οι υπόλοιπες».

Πώς αποφάσισες να βγεις και να αποκαλύψεις ότι ήσουν κι εσύ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης;

Advertisement

Δεν ήταν εύκολο να το κάνω. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ μέσα μου για να βγω να το πω. Ήταν κάτι που δεν γνώριζαν οι δικοί μου άνθρωποι. Έπρεπε πρώτα να μιλήσω στους δικούς μου ανθρώπους και μετά να βγω δημόσια να το πω. Ήταν δύσκολο να το πω στον σύντροφό μου και στον πατέρα μου. Μου είπαν «εντάξει βγες, είμαστε μαζί σου». Δεν ήταν εύκολο. Κι αυτό που βγαίνουν κάποιοι-ες και λένε ότι «τώρα μιλήσατε», καλύτερα αυτοί-ες να μην μιλάνε.

Αυτό με έχει εξοργίσει. Πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και το συζητάγαμε στον κύκλο μας. Εγώ το είχα πει σε δέκα-δεκαπέντε άτομα, είχαμε βρεθεί με ανθρώπους που τους έχει συμβεί το ίδιο, είχαμε μιλήσει, το ξέραμε. Από εκεί και πέρα είναι ταμπού να βγεις να μιλήσεις. Κι αν δεν υπήρχαν αυτές οι γυναίκες που το είπαν δημόσια, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε οι υπόλοιπες. Είναι ό,τι καλύτερο έγινε στον κλάδο μας στην περίοδο του κορονοϊού. Αυτό που λίγο με ανησυχεί είναι μήπως ξεχαστεί, για αυτό και επιμένω στον κόσμο. Να μην ξεχάσει ο κόσμος!

Advertisement