Πάνος Καλλίτσης: 41 χρόνια κάθειρξη στον ληστή που τον πυροβόλησε

Δημοσιεύθηκε: 11/04/2019 18:53

Το δικαστήριο απεφάνθη. Σε 41 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο ληστής που πυροβόλησε τον γνωστό hair stylist Πάνο Καλλίτση. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία. Σύμφωνα με την απόφαση, ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές. Ωστόσο, η σχετική νομοθεσία (νόμος Παρασκευόπουλου), όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν προβλέπει συγχώνευση των ποινών για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτές τις συνθήκες (δηλαδή κατά τη διάρκεια άδειας του κατηγορουμένου από τις φυλακές).

Ο δεύτερος κατηγορούμενος

 

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης, Ιρακινής καταγωγής το δικαστήριο, τού επιβλήθηκαν, κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας. Ακόμη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της απέλασης από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του. Σε πρώτο βαθμό ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρώην αστυνομικό, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει κάθειρξη δέκα 10 ετών, κρίνοντας τον ένοχο για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Πρωτόδικα ο ίδιος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT