Πάνος Ζήνας: Ο πρωτοπόρος σχεδιαστής μόδας και η αναβίωση των Καλλιστείων

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Ιουνίου 2022 22:15

Ο Πάνος Ζήνας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, στον οποίο πιστώνεται η αναβίωση των Καλλιστείων στην Ελλάδα.

Από νεαρή ηλικία ο Πάνος Ζήνας είχε δείξει την προτίμησή του στον σχεδιασμό ρούχων. Ήδη, όταν ήταν 19 ετών μάθαινε τα μυστικά από ξακουστούς ανθρώπους της μόδας στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, πραγματοποίησε το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα, ανοίγοντας το δικό του κατάστημα. Βρισκόταν στην οδό Όξφορντ.

Αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα και άρχισε να φτιάχνει ρούχα. Προχώρησε στη δημιουργία του brand Cinema. Λάνσαρε τα φορέματα με ενσωματωμένα σουτιέν που ανεδείκνυαν τις καμπύλες και χάριζαν σεξ απίλ στις γυναίκες.

Ήταν μία πρωτοπόρα κίνηση, η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη. Μάλιστα, πολλές λαμπερές κυρίες της showbiz εμφανίστηκαν με δικά του κομμάτια. Ανάμεσά τους η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Πάρις Χίλτον, η Ναόμι Κάμπελ και η Άμπερ Χερντ.

O Ζήνας έχει συνδέσει το όνομά του και με τους διαγωνισμούς ομορφιάς. Παλαιότερα είχε συνεργασία με τον ΑΝΤ1 για τα Καλλιστεία Σταρ Ελλάς όπως και με το Star για τα Playmates. Οι υποψήφιες όπως και οι παρουσιάστριες των εκδηλώσεων φορούσαν πάντα δικές του δημιουργίες. Παράλληλα, ο ίδιος ήταν μέλος των κριτικών επιτροπών.

Πλέον, ο Ζήνας είναι συνιδιοκτήτης των Καλλιστείων Σταρ Ελλάς, Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ.

Η αναβίωσή τους φέτος συμπίπτει με την επέτειο εβδομήντα ετών από την έναρξη του θεσμού.

Ο σχεδιαστής μόδας πήρε τα δικαιώματα από τον Βασίλη Πρεβελάκη. Η σχετική συμφωνία κλείστηκε το περσινό φθινόπωρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζήνας κατέβαλε περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα των Καλλιστείων στο Facebook μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το 2021 σηματοδοτείται από την αρχή μιας νέας εποχής για τον πιο δημοφιλή διαγωνισμό ομορφιάς της χώρας μας.

Ο Βασίλης Πρεβελάκης, γιος του αείμνηστου Γιώργου Πρεβελάκη, αποχωρεί από το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των ελληνικών Καλλιστείων, για να τον διαδεχθεί μια νέα εταιρεία υπό την ιδιοκτησία και επίβλεψη του σχεδιαστή μόδας Πάνου Ζήνα και συνεργατών του».

Κατά τον Ζήνα, μέσα από τα Καλλιστεία οι νεαρές γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όνειρα και να αναδειχθούν, κάτι πολλές κατάφεραν στο παρελθόν.