Παντελίδης – Θεοφάνους: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το εξώδικο

25 Νοεμβρίου 2021 21:00

Παντελίδης - Θεοφάνους: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το εξώδικο

Η παρεξήγηση για ένα τραγούδι και οι εξηγήσεις που δεν πρόλαβαν να δωθούν

Μια απίστευτη και τραγική ιστορία ανασύρθηκε από τη συνέντευξη του Γιώργου Θεοφάνους που βγήκε και μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Μερικές φορές φτάνει μια φράση η μια εικόνα για να ανατρέψει πράγματα και καταστάσεις. Ο συνθέτης σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Oυσιαστικά μίλησε για την ψυχολογία του, τις επόμενες ημέρες από τον χαμό του μεγάλου Παντελή Παντελίδη.

Kαθώς μεταξύ τους υπήρχε μια παρεξήγηση που ποτέ δεν πρόλαβαν να λύσουν από κοντά…

Ο Γιώργος Θεοφάνους εκμυστηρεύτηκε στην παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου πως πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα, μετά τον χαμό του Παντελή Παντελίδη και αμέσως μετά πολλές δύσκολες ημέρες.

Αιτία όλης αυτής της κατάστασης ήταν μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε για ένα τραγούδι του Παντελή.

Ο συνθέτης ανέβασε μια ανάρτηση που έμελλε να τον στιγματίσει αν και όλα θα λυνόντουσαν αν η μοίρα δεν μεσολαβούσε με τόσο άσχημο τρόπο…

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Θεοφάνους κατέκρινε ένα τραγούδι του Παντελή που μέσα στο στίχο του είχε την λέξη “Κατεχόμενα” μια λέξη που για τον ίδιο του θυμίζει μόνο άσχημες στιγμές και αναμνήσεις.

Μάλιστα στην επιστολή του αυτή χαρακτήρισε ως κακιά στιγμή την επιλογή αυτού του τραγουδιού από τον Παντελή.

Όμως, λίγες ώρες μετά, ο ίδιος ο Παντελής εν μέσω της κοινής τους φίλης και κουμπάρας του συνθέτη Κικης Τσόλκα.

Που τύχαινε εκείνο τον καιρό να συνεργάζεται με τον τραγουδιστή μετέφερε στον Θεοφάνους, ότι θα αποσύρει το τραγούδι και θα ζητήσει και συγνώμη αν χρειαστεί.

Μάλιστα ο Θεοφάνους μετέφερε στον καλλιτέχνη ότι μια απλή συγνώμη σαν δήλωση θα ήταν υπεραρκετή.

Η επικοινωνία τους εν μέσω της φίλης τους, τελείωσε σε εκείνο το σημείο και υποσχέθηκαν να συναντηθούν.

Aπό κοντά για να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις και από τους δύο, έτσι ώστε το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

Αυτό είναι το άγνωστο στόρι που έμελλε να στιγματίσει μέχρι και σήμερα τον συνθέτη. Στην κουβέντα του με την Κατερίνα Καινούργιου μέσα στην συναισθηματική ένταση της στιγμής δήλωσε μπροστά στις κάμερες:

«Μετά είδα τη μάνα του πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου. Να πεθάνουν τα παιδιά μου για να καταλάβω τον πόνο που πέρασε.

Έκλαιγα όλη τη μέρα και έλεγα γιατί; Τα είχε με εμένα και τη Φαίη! Η Φαίη είχε περάσει πολύ δύσκολα» είπε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Το εξώδικο

Ο συνθέτης αφηγήθηκε την ιστορία όπως την είχε ζήσει εκείνος, χωρίς σε καμμία περίπτωση να προσπαθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Kαι μετέφερε όλα όσα του είχαν πει κάποιοι που παρεβρέθηκαν στην κηδεία για να τιμήσουν τον αείμνηστο καλλιτέχνη.

Μετά από όλα αυτά που ειπώθηκαν από τον Γιώργο Θεοφάνους στην τηλεοπτική εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου η οικογένεια, χωρίς δημόσιες ανακοινώσεις και αναρτήσεις, έκανε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Μάλιστα εκπροσωπώντας την οικογένεια Παντελίδη, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, δήλωσε πως «ο κύριος Θεοφάνους βγήκε σε μια εκπομπή.

Kαι είπε ότι είδε τη μητέρα του Παντελή Παντελίδη πάνω στο μνήμα του γιου της να καταριέται αυτόν, την οικογένειά του και τα παιδιά του. Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί».

«Η οικογένεια και ειδικά η μητέρα του Παντελή Παντελίδη από τη στιγμή που το άκουσε αυτό στενοχωρήθηκε πολύ.

Μιλάμε για μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της. Βλέπω κάποια σχόλια, χτυπάνε αυτή τη γυναίκα που έχει χάσει το παιδί της χωρίς να υπάρχει λόγος», προσέθεσε ο κ. Λύτρας. «Δεν έχει ασχοληθεί με κανέναν.

Βλέπω σχόλια ότι δήθεν έστειλε το εξώδικο για να κερδίσει χρήματα. Αν είναι δυνατόν. Είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι ψέμα;

Μπείτε στη θέση της. Ζητάμε να ανακαλέσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε νομικά», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Η δήλωση συγνώμης

Την ίδια ημέρα και με συνεχόμενες αναρτήσεις του στο Twitter, ο Γιώργος Θεοφάνους ζήτησε δημόσια συγνώμη από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, για όλα όσα είπε.

Μάλιστα, η δημόσια συγνώμη του γνωστού συνθέτη ήρθε λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων της οικογένειας του εκλιπόντος τραγουδιστή, να προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή σε βάρος του.

Η ανάρτησεις του Γιώργου Θεοφάνους ήταν οι ακόλουθες «Με αφορμή τις δηλώσεις μου στην Κατερίνα Καινούργιου.

Aντιλαμβάνομαι ότι έκανα λάθος και αναφέρθηκα σε πράγματα και καταστάσεις που πλήγωσαν και στεναχώρησαν.

Αν μπορούσα, θα ανακαλούσα άμεσα τις δηλώσεις μου αυτές. Η απώλεια ενός παιδιού είναι ο ύψιστος πόνος.

Δυστυχώς, όμως, τα λόγια αυτά ειπώθηκαν και θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη. Ευτυχώς, είχα την τύχη να γνωρίσω τον Παντελή Παντελίδη.

Όπως δεν τον γνώρισε ο πολύς κόσμος από τα πρώτα του κιόλας βήματα, να αγαπήσω και να ενθαρρύνω το πάθος του για τη ζωή και τη μουσική.

Από σεβασμό στους οικείους του, επομένως και προς τιμήν του ιδίου, δεσμεύομαι από πλευράς μου να κλείσει εδώ αυτός ο κύκλος.

Και κάθε αναφορά μου στο εξής να φωτίζει δρόμους αγάπης και γαλήνης. Λένε ότι οι μουσικές νότες είναι καθαρτήριο της ψυχής. Ας αφήσουμε αυτές να μιλήσουν…».

 

Η απάντηση της μητέρας

Λίγη ώρα μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε από την οικογένεια Παντελίδη ο Γιώργος Θεοφάνους.

Η μητέρα του αξέχαστου τραγουδιστή έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Είναι κάποιες στιγμές που τα δάκρυα καίνε, όμως εσύ δεν είσαι εδώ. Παντελή μου, παλληκάρι μου πόσα ανέχτηκες;» έγραψε η Αθηνά Παντελίδου, ανεβάζοντας παράλληλα μια φωτογραφία του γιου της.