Παπακαλιάτης: Οι μούσες των σειρών του Χριστόφορου

Συντάκτης: Newsroom

12 Ιανουαρίου 2023 13:57

Παπακαλιάτης: Οι μούσες των σειρών του Χριστόφορου

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε στις οθόνες μας, δώδεκα χρόνια μετά, με τη σειρά του Mega, «Maestro».

Σε κάθε σειρά που έχει κάνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπήρχε και μια μούσα του. Στη σειρά, «Maestro» αυτό τον ρόλο υποδύεται η Κλέλια Ανδριολάτου.

Οι μούσες των σειρών του Παπακαλιάτη

Να με προσέχεις
Η σειρά προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega Channel τη σεζόν 2000-2001. Όταν τέσσερα αδέρφια, ο Αλέξανδρος, ο Κωνσταντίνος, η Ναταλία και η Μαριάννα χάνουν τους γονείς τους και μαθαίνουν πως δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τίποτε, καθώς ο πατέρας τους ήταν χρεωμένος, αναγκάζονται να δουλέψουν, αφήνοντας πίσω τους την πολυτελή ζωή που είχαν.

Παράλληλα ο Αλέξανδρος (Παπακαλιάτης) ερωτεύεται την Έλλη, την οποία υποδύεται η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, στους Παξούς που πηγαίνουν διακοπές, κοπέλα και μετέπειτα σύζυγο του αδερφού του, ενώ η Ναταλία με τη Μαριάννα γνωρίζουν τον έρωτα στο πρόσωπο ενός αμφιφυλόφιλου και ενός παντρεμένου αντίστοιχα, χωρίς να γνωρίζουν βέβαια την αλήθεια. Στα προβλήματά τους προσπαθεί να βρει λύση ο καλοκάγαθος και δυστυχώς παράλυτος παππούς τους.

Κλείσε τα Μάτια
Η σειρά Κλείσε τα Μάτια, προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel τη σεζόν 2002-2004, με τεράστια επιτυχία. Οι μούσες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη σε αυτή τη σειρά ήταν δύο: Η Πέμυ Ζούνη και η Ιωάννα Παππά.

Ο Φίλιππος (Παπακαλιάτης) και ο Στέφανος είναι δύο κολλητοί που ζουν στην Αγγλία και αποφασίζουν να πάνε διακοπές στη Σύρο. Εκεί ο Φίλιππος γνωρίζει τη Μαρία (Πέμυ Ζούνη), μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας και με τρία παιδιά στην ηλικία του, την οποία αμέσως ερωτεύεται, ενώ ο Στέφανος κάνει σχέση με μία από τις κόρες της, την Άννα, χωρίς κανείς να ξέρει για τη συγγένεια. Οι διακοπές τους όμως έχουν άδοξο τέλος αφού ο Στέφανος τυφλώνεται και γι’αυτό αναγκάζονται να μην επιστρέψουν ξανά στην Αγγλία αλλά να μετακομίσουν μόνιμα στην Ελλάδα. Όταν ξανασυναντώνται ο Φίλιππος με την Μαρία ξεκινούν κρυφή σχέση. Εν τω μεταξύ ο Στέφανος δεν θέλει να συναντήσει ξανά την Άννα.

Στην Αθήνα ζουν μαζί με τον Γιώργο, ο οποίος φαίνεται να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Λίγους μήνες μετά, η Μαρία αποφασίζει να διακόψει με τον Φίλιππο. Παράλληλα ο Στέφανος αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα στην Άννα και πείθει τον Φίλιππο να το πάει ο ίδιος στην Αγγλία, όπου σπουδάζουν με τα αδέλφια της. Εκείνος γνωρίζει την αδελφή της, Χριστίνα (Ιωάννα Παππά), και καταλήγουν να κάνουν έρωτα, χωρίς ο Φίλιππος να ξέρει ότι η Χριστίνα είναι κόρη της Μαρίας και χωρίς να ξέρει η Χριστίνα για την σχέση του Φίλιππου με την μητέρα της.

Δυο μέρες μόνο
Το Δυο Μέρες Μόνο προβλήθηκε το πρώτο μισό της σεζόν 2005 – 2006 και το πρώτο μισό της σεζόν 2006 – 2007, από το κανάλι Mega. Η απόλυτη μούσα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη εδώ, δεν ήταν άλλη από την Βίκυ Παπαδοπούλου.

Ο Άρης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και η Σοφία (Βίκυ Παπαδοπούλου) ήταν κάποτε ζευγάρι. Συναντιούνται ξανά ένα βράδυ τυχαία, δυο μέρες προτού ο Άρης πάει στο στρατό και η Σοφία παντρευτεί. Ο έρωτας ξαναφουντώνει, παρόλο που ο Άρης συζεί με την Έρση και η Σοφία δηλώνει ερωτευμένη με τον μέλλοντα σύζυγό της Χρήστο. Παράλληλα οι κολλητοί φίλοι τους, ο Σάββας και η Βίκυ, ζουν το δικό τους σύντομο ειδύλλιο. Ο Άρης πρότεινε στη Σοφία να περάσουν μαζί αυτές τις δυο μέρες μόνο. Η Σοφία ενδίδει. Την επομένη όμως εκείνος δεν εμφανίζεται. Έτσι συνεχίζουν τις ζωές τους χώρια, ώσπου ξανασυναντιούνται.