Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ με τη διαδικασία κατεπείγοντος

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2019 11:37
Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ με τη διαδικασία κατεπείγοντος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με το περιστατικό της φοιτήτριας που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στο ΑΠΘ και σχολιάστηκε με απρεπή τρόπο από την εκπομπή. Το ΕΣΡ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος βάζει την εκπομπή στο μικροσκόπιο και εγκαλεί τον ΣΚΑΪ, ενώ και υψηλόβαθμό στέλεχος του καναλιού βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής χθες και έδειξε έντονη δυσαρέσκεια για τη διαχείριση του θέματος από τον παρουσιαστή και τους συνεργάτες του.
Μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες στο ΕΣΡ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Λιάγκα. Σήμερα νομικοί σύμβουλοι της Αρχής θα εξετάσουν και θα συντάξουν το κατηγορητήριο. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ενεργοποιείται η διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ΕΣΡ, ανατέθηκε στους νομικούς συμβούλους να εξετάσουν και να συντάξουν το κατηγορητήριο, για να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα.
Μετά την απολογία των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ενώσεις και απλούς τηλεθεατές. Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, το οποίο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Τα μέλη του ΕΣΡ είναι αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώρια καθυστερήσεων, αναβολών και προσπέρασης των συμβάντων. Να σημειωθεί ότι η αιτία για όλα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και ώρες είναι ο σχολιασμός των συνεργατών της εκπομπής για τη σεξουαλική επίθεση του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ, εναντίον συμφοιτήτριάς του.

Δυσαρέσκεια από το κανάλι

Ο σάλος που προκάλεσε ο σχολιασμός που έγινε στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, για το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε σε βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια, πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της, δημιούργησε αντιδράσεις και εντός ΣΚΑΪ. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα οι συντελεστές της εκπομπής και οι ατάκες που ακούστηκαν στον αέρα, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη διοίκηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zappIT, λοιπόν, υψηλόβαθμο στέλεχος του σταθμού το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφθηκε τα στούντιο στα Μελίσσια. Στη συνάντηση που είχε με τα βασικά πρόσωπα της εκπομπής, μαθαίνουμε ότι εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια του καναλιού για το περιστατικό και έγινε αυστηρή σύσταση στους συντελεστές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και περαιτέρω ανοχή για τέτοιους χειρισμούς στο μέλλον.

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, δεν υπάρχει θέμα διακοπής της εκπομπής ή αλλαγών, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες.