Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Λάμβανα 300 γράμματα την ημέρα, μου άρεσε αυτό»

Συντάκτης: Newsroom

4 Ιουνίου 2022 09:10

Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Λάμβανα 300 γράμματα την ημέρα, μου άρεσε αυτό»

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 της ΕΡΤ και μίλησε για την προσωπική του ζωή και την καριέρα του στην τηλεόραση και στο θέατρο

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στην εποχή που η καριέρα του απογειώθηκε μαζί με αυτές του Σταμάτη Γαρδέλη και του Πάνου Μιχαλόπουλου. Θυμήθηκε τα γράμματα που λάμβανε από πάρα πολλές θαυμάστριές του. «Λάμβανα 300 γράμματα την ημέρα. Εντάξει ωραία ήταν το ευχαριστήθηκα. Μου άρεσε, δεν θα πω ότι με καταπίεζε».». Είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγωνστόπουλο.

Ο ηθοποιός μετά από την τηλεοπτική επιτυχία που είχε το Ρετιρέ βρέθηκε να εξαιρείται από «ποιοτικές» θεατρικές παραστάσεις. Ο ρόλος του στη δημοφιλή σειρά αντί να του ανοίξει τον δρόμο, τον ταυτοποίησε και αυτό στάθηκε εμπόδιο για να τον επιλέξουν και σε άλλου είδους δουλειές.

«Όταν ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση κι ήταν οι πρώτες δουλειές που έγιναν, όπως και το Ρετιρέ, αμέσως μετά άλλαξε λίγο η αισθητική κι ο χάρτης. Έγιναν άλλου είδους δουλειές κι αυτές θεωρήθηκαν λίγο παρωχημένες. Είναι σαν να τελείωσε μια εποχή και να ξεκίνησε μια καινούρια. Το Ρετιρέ είναι λίγο καλτ. Μετά άλλαξε λίγο το χιούμορ κι η κατάσταση κι αυτό θεωρήθηκε παρωχημένο»

«Αυτό έγινε τότε. Μετά το ‘Ρετιρέ’. Το συνειδητοποίησα. Ξαφνικά στη συνείδηση του χώρου τοποθετήθηκες κάπου αλλού. Με πείραξε. Γενικώς δεν μου αρέσουν αυτά, το να χαρακτηρίζονται έτσι οι ηθοποιοί, να υπάρχουν ταμπέλες. Εγώ πάντα πίστευα ότι είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες είτε είσαι καλός είτε δεν είσαι. Δεν είσαι εμπορικός ή θεατρικός ή τηλεοπτικός. Είσαι επαγγελματίας. Είσαι καλός, κακός! Πάντα αυτό πίστευα. Εξακολουθώ να μη συμφωνώ με αυτό. Γιατί ακόμα και τώρα αυτό υπάρχει».

Αυτό είναι ένα γεγονός που συνεχίζεται ακόμη

«Υπάρχει και τα δύο τελευταία χρόνια. Κάνουν σειρές και λένε ότι παίρνουν θεατρικούς ηθοποιούς. Εμείς δεν παίζουμε τόσα χρόνια στο θέατρο; Δεν είμαστε θεατρικοί ηθοποιοί; Όλοι οι ηθοποιοί είναι θεατρικοί».