Παύλος – Νικόλαος: Στις Σπέτσες για τις καλοκαιρινές διακοπές

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Ιουνίου 2022 22:00

Το καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα για τους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο και τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που περνάνε σημαντικό μέρος των διακοπών τους στη χώρα μας.

Ο πρίγκιπας Παύλος και ο Νικόλαος έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα προκειμένου να απολαύσουν την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία συνηθίζουν να υποδέχονται τα παιδιά και τα εγγόνια τους και να περνούν υπέροχες στιγμές μαζί τους. Μέχρι και πέρυσι τους φιλοξενούσαν στο σπίτι στο Πόρτο Χέλι, το οποίο όμως πλέον έχει πουληθεί. Τρεις γενιές γαλαζοαίματων συγκεντρώνονταν εκεί, τις περισσότερες φορές τον Ιούλιο.

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ είναι συνεπείς στο ραντεβού τους με την Ελλάδα. Επισκέπτονται τις Σπέτσες, που αποτελούν τον αγαπημένο προορισμό τους. Όλη η οικογένεια χαίρεται την κοσμοπολίτικη ζωή στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Κατά την παραμονή τους εκεί, αξιοποιούν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τοπικές γεύσεις. Πηγαίνουν συχνά στο γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ» για να δοκιμάσουν τα πιάτα του.

Ο τέως βασιλιάς περιμένει πώς και πώς να φτάσει όλη η οικογένεια στα μέρη του. Θέλει να έχει κοντά του τους αγαπημένους τους ανθρώπους, ενώ μεγάλη αδυναμία τρέφει στα εγγόνια του. Με όλα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και του αρέσει να συζητάει μαζί τους.

Στο βιβλίο του «Βασιλεύς Κωνσταντίνος, Χωρίς Τίτλο», που κυκλοφόρησε το 2015, έκανε αναφορά στο…reunion της οικογένειας που γίνεται κάθε καλοκαίρι, επισημαίνοντας: «Το καλοκαίρι έρχονται τα εγγόνια όπου και πηγαίνουν βόλτες στους κολπίσκους του Πόρτο Χελίου και στις Σπέτσες. Και τα καλοκαίρια, κάθε χρόνο, περιμένω τα εγγόνια μου που θα γεμίσουν το κατάστρωμα της Αφρόεσσας με φωνές, γέλια και ποδοβολητά. Σε στιγμές ξεγνοιασιάς μαζί με παιδιά και εγγόνια».

Πάντως, η αγαπημένη του καλοκαιρινή ασχολία έχει να κάνει με τα ταξίδια. «Τα τελευταία χρόνια δεν έχω μεγαλύτερη χαρά από το να πλέουμε μαζί με τη βασίλισσα στα ελληνικά νερά: Ιόνιο, Αιγαίο, Αργοσαρωνικός.

Θάλασσες, νησιά και στεριές μιας χώρας που, όσο κι αν την ξέρεις, ποτέ δεν τη χορταίνεις, τη θαυμάζεις πάντα σα να τη βλέπεις για πρώτη φορά…», έγραψε χαρακτηριστικά.