Πρίγκιπας Παύλος: Ο «διάδοχος» χωρίς θρόνο, η πάμπλουτη σύζυγος και το «παλάτι» στα Χάμπτονς

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Ιανουαρίου 2023 09:40

Ο Παύλος, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, άκουσε χθες τους συγκεντρωμένους στη Μητρόπολη για την κηδεία του μονάρχη να φωνάζουν το όνομά του

Ο Παύλος είναι ο πρώτος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Γεννήθηκε το 1967 ως πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδος και της Δανίας στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα.

Μεγάλωσε στη Ρώμη όπου διέφυγε η βασιλική οικογένεια έπειτα από το αποτυχημένο κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών.

Παντρεύτηκε τη Μαρί Σαντάλ, κόρη του ζάμπλουτου ιδιοκτήτη των «Duty Free Shops», Ρόμπερτ Μίλερ και της Μαρίας Κλάρας Πεσάντες Μπεσέρρα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη, το 1985. Έπειτα από δέκα χρόνια σχέσης έκριναν ότι ήταν έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Έτσι, παντρεύτηκαν την 1η Ιουλίου 1995 στο Λονδίνο. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς είχε προηγηθεί η τελετή του Χρίσματος με το οποίο, η Σαντάλ ασπάσθηκε το ορθόδοξο δόγμα και έλαβε το όνομα «Μαρία».

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο και τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας και Θυάτειρων κ.κ. Γρηγόριο. Μεταδόθηκε ζωντανά από βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό σχεδόν σ’ όλες τις χώρες, φυσικά και στην Ελλάδα. Το νυφικό, που αποτελούσε δημιουργία του Valentino, υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 225.000 ευρώ!

Στην τελετή παρευρέθηκε η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας καθώς και πλήθος κόσμου από την Ελλάδα. Συνολικά, έδωσαν το «παρών» περίπου 5.000 άνθρωποι!

Ο πρίγκιπας και η κατά δύο χρόνια νεότερη σύζυγός του, έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά. Πρόκειται για τη Μαρία – Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο, τον Αχιλλέα – Ανδρέα, τον Οδυσσέα – Κίμωνα και τον Αριστείδη – Σταύρο. Ζουν στη Νέα Υόρκη, στο Upper East Side.

Η Σαντάλ φοίτησε στο «The Peak School» του Χονγκ Κονγκ, στο «Le Ros» στην Ελβετία, στο «Ecole Active Biling» στο Παρίσι και στο «The Masters School» στη Νέα Υόρκη. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε ανώτερες σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης και το 1994 έλαβε δίπλωμα στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Πλέον, σχεδιάζει luxury σειρές παιδικών ρούχων. Έχει δημιουργήσει το δικό της brand, το «Marie – Chantal Children». Τα ρούχα της διατίθενται στις κυριότερες μητροπόλεις του κόσμου όπως σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, ακόμα και στην Αθήνα.

Πριν από πέντε χρόνια το ζεύγος απέκτησε εξοχική κατοικία στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης.

Θεωρείται ένα από τα ακριβότερα καλοκαιρινά θέρετρα των ΗΠΑ. Το κόστος της υπολογίζεται στα 17.000.000 ευρώ και αποκτήθηκε όταν η τιμή του είχε πέσει κατά 40% από την αρχική, που ήταν 27.000.000 ευρώ.

Πάντως, από χθες κυκλοφορεί έντονα η φημολογία πως ο Παύλος σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα μαζί με τη Μαρί Σαντάλ.