Πέγκυ Σαρόγλου Πλαστικός Χειρουργός

10 Απριλίου 2019 16:24

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νέες τεχνικές για να λάμψετε με τρόπο φυσικό, από την γνωστή πλαστικό χειρουργό Πέγκυ Σαρόγλου

Η πλούσια εμπειρία που απέκτησε στον τομέα της Αισθητικής Χειρουργικής κοντά στους καταξιωμένους καθηγητές και Πλαστικούς Χειρουργούς του διεθνούς jetset, καθώς και η εκπαίδευσή της στα πιο διακεκριμένα κέντρα των ΗΠΑ δίπλα σε διακεκριμένα ονόματα του χώρου της ιατρικής, της απέδωσαν σύντομα τον τίτλο μιας εξαιρετικά καταξιωμένης προσωπικότητας με εμπειρία και γνώσεις στο τομέα της πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής.

Η Πλαστικός Χειρουργός Πέγκυ Σαρόγλου παρευρέθηκε πρόσφατα στο Μονακό στην διάρκεια διεθνούς forum όπου συζητήθηκαν όλες οι νέες τεχνικές στον τομέα της αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής και μας μεταφέρει τις εμπειρίες της, καθώς και τους τρόπους για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, βελτιώνοντας την εμφάνισή μας με τρόπο φυσικό.

-Κυρία Σαρόγλου, ποιες οι εντυπώσεις σας από το πρόσφατο συνέδριο στο Μονακό και ποιες οι νέες τεχνικές που μας προτείνετε για πρόσωπο και λαιμό ώστε να βελτιωθεί η εμφάνισή μας;

Είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για το Παγκόσμιο Συνέδριο Αντιγήρανσης και Αισθητικής Ιατρικής, στο οποίο συμμετέχουν ιατροί από τουλάχιστον 120 χώρες παρουσιάζοντας νέες τεχνικές και ανταλλάσσοντας ιδέες στο κομμάτι της Αντιγήρανσης.

Οι νέες τεχνικές εστιάζουν στο να έχουμε ένα πιο ξεκούραστο και ανανεωμένο πρόσωπο χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του. Αυτό γίνεται με την χρήση καινοτόμων υλικών που προσφέρουν ασφάλεια πρώτα από όλα, φυσικό αποτέλεσμα και διάρκεια.

Εκτός όμως από τα υλικά ρόλο παίζει και η τεχνική που χρησιμοποιείται. Μπορούμε να διορθώσουμε το περίγραμμα του προσώπου, να το κάνουμε να φαίνεται πιο αρμονικό, αδύνατο και πιο όμορφο (V shaped). Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ενέσεις Botox στον μασητήρα μυ σε συγκεκριμένα σημεία και δόσεις. Αυτή η τεχνική κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο και πιο νεανικό αφού επαναπροσδιορίζει το σχήμα του.

Επίσης, μπορεί να γίνει έγχυση Botox στο μυώδης πλάτυσμα του λαιμού και στο πηγούνι διορθώνοντας όλο το κάτω μέρος του προσώπου.

Έπειτα με την τεχνική του Microbotox μπορεί να βελτιωθεί η υφή του δέρματος ώστε να φαίνεται πιο λείο μειώνοντας τις λεπτές ρυτίδες δίνοντας μια πιο φρέσκια νεανική και ξεκούραστη όψη.

Λόγω της επιφανειακής έγχυσης το Microbotox στοχεύει στους ιδρωτοποιούς και σμηγματογόνους αδένες της επιδερμίδας, αλλά και στους ανελκτύρες μύες των τριχών που υπάρχουν επιφανειακά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται λιγότερο λιπαρό, με συρρίκνωση των πόρων και να φαίνεται πιο λείο, καθαρό και λαμπερό. Κατά την θεραπεία γίνονται πολύ μικρές εγχύσεις με πολύ λεπτή βελόνα επιφανειακά κάτω από το δέρμα βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος και διατηρώντας την φυσική κινητικότητα στην περιοχή χωρίς να είναι η έκφραση παγωμένη. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από το μέτωπο και την περιοχή γύρω από τα μάτια στο κάτω μέρος του προσώπου και στο λαιμό διορθώνοντας το περίγραμμα και τις γωνίες του προσώπου.

Σε αυτό μπορούν να συμβάλλουν οι νέες τεχνικές έγχυσης υαλουρονικού (Delta Lifting), όπου μικρές πλέον ποσότητες σε διαφορετικά επίπεδα σχηματίζοντας τρίγωνα σε σχήμα Δέλτα, μπορούν να ανορθώσουν και να διορθώσουν το σχήμα του προσώπου, ώστε να είναι πιο αρμονικό, καθώς προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου αλλά και την πρόσληψη νερού λόγω της υδρόφιλης ιδιότητας του υαλουρονικού.

Είναι βέβαιο πως η επιτυχία μιας επέμβασης, επεμβατικής η μη, κρίνεται από την φυσικότητα το αποτελέσματος. Πόσο πιστεύετε πως μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές μπορεί αυτό να επιτευχθεί; Και τι ρόλο παίζουν τα υλικά; Μιλήστε μας γι αυτό.

Όπως προανέφερα εκτός από την τεχνική, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Υαλουρονικά σε διαφορετικές πυκνότητες που εγχύονται στο περιόστεο ή πιο επιφανειακά με βελόνα ή με κάνουλα, microbotox, πεπτίδια και αυξητικοί παράγοντες είναι μερικά από τα όπλα που έχουμε σήμερα για να την αντιγήρανση. Τα νέα υλικά είναι ασφαλή, νέας τεχνολογίας, ώστε να δίνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα με πιο απαλά σβησμένες ρυτίδες, τονίζοντας τα κατάλληλα σημεία που αδειάζουν με την πάροδο του χρόνου κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο αρμονικό και πιο όμορφο χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να καταλάβει τι παρέμβαση έχει γίνει.

Φυσικά, σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης σε καμία περίπτωση οι παραπάνω θεραπείες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το χειρουργικό facelift. To υαλουρονικό είναι ένα εξαιρετικό υλικό που δίνει όγκο, αλλά χρειάζεται συγκεκριμένες ποσότητες και τεχνική για να μην βλέπουμε αυτά τα πρησμένα και παραμορφωμένα πρόσωπα! Επίσης όπως είπα σε ένα πρόσωπο με έντονη χαλάρωση είναι λάθος να το «γεμίσουμε» με υαλουρονικό, ενώ αυτό που χρειάζεται για να διορθωθεί είναι ένα facelift. Και αυτό είναι το όμορφο στην Πλαστική Χειρουργική! Ότι το κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του!

Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που επισκέπτονται έναν πλαστικό ζητώντας του να μοιάσουν με τον τάδε ή τον δείνα celebrity. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; Θεωρείτε ότι αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί ή μήπως η Ελληνίδα, υποψιασμένη πλέον, εκείνο που ζητάει από έναν πλαστικό είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της ζητώντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πολύ ωραία η ερώτησή σας. Παλαιότερα οι περισσότεροι που επισκέπτονταν το Ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού πήγαιναν με μια φωτογραφία κάποιου celebrity, ζητώντας μια ίδια μύτη, χείλη, στήθος κ.λπ. Σήμερα οι περισσότεροι που έρχονται στο ιατρείο δείχνουν μια selfie από το κινητό τους που έχουν περάσει κάποιο φίλτρο! Και αυτό ζητούν! Θέλουν ένα πιο φυσικό ανανεωμένο, ξεκούραστο πρόσωπο. Μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους και αυτό νομίζω είναι πολύ ωραίο!

www.drsaroglou.com