Πέμπτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

29 Φεβρουαρίου 2020 23:59

Πέμπτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή η 38χρονη που είναι η πρώτη που προσβλήθηκε από τον ιό στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι τρία στη Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα. Οεπιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας,επικεφαλής του ΕΟΔΥανέφερε πως ηιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που επλήγησανσυνεχίζεται για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μέχρι την ανακοίνωση του πέμπτου κρούσματος στην Ελλάδα, τα 153 αποτελέσματα από τα δείγματα που είχαν ληφθεί από άτομα του περιβάλλοντος των τεσσάρων ασθενών με επιβεβαιωμένο τον κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μετά την έκτακτη πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπογράμμισε ότι δ εν ωφελεί ο υπερβολικός πανικός , υπογραμμίζοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Σημειώνεται πως ήδή έχουν ανασταλλεί όλες οι σχολικές εκδρομές εξωτερικού, ενώ κορυφαίες εκδηλώσειςόπως το Forum των Δελφών αλλά και εμπορικές εκθέσεις αναβάλλονται.