Πέμυ Ζούνη: «Είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση πολύ πριν ασχοληθώ με το θέατρο»

Δημοσιεύθηκε: 2 Μαρτίου 2021 19:45
Πέμυ Ζούνη: «Είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση πολύ πριν ασχοληθώ με το θέατρο»

Η Πέμυ Ζούνη μίλησε, μέσω skype, στην καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ1, «Συνδέσεις».

Αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως έχει και η ίδια δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Πέμυ Ζούνη σημείωσε χαρακτηρισικά πως «το να ξέρεις ότι ένας άνθρωπος είναι κακότροπος είναι άλλο. Αυτό από τη διαστροφή και την αρρώστια είναι διαφορετικό. Αυτά δε τα ξέραμε και αυτά είναι που μας έχουν σοκάρει».

«Το θέατρο είναι ένας χώρος εξουσίας αλλά ποιος χώρος δεν είναι; Εγώ είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε έναν άλλο χώρο, σε πολύ μικρή ηλικία, αντέδρασα εξίσου βίαια και τελείωσε το θέμα. Ήταν πριν ασχοληθώ με το θέατρο. Στο θέατρο υπάρχει η λεπτή ισορροπία που κάποιος πρέπει να πιέσει αλλά μέχρι που να πιέσει; Υπάρχουν παιδιά που είναι τόσο ευάλωτα που μπορεί να τα διαλύσεις και δεν συζητάω για τη βία, είναι κάτι που δεν το επιτρέπω» πρόσθεσε με ειλικρίνεια η ηθοποιός.

«Στο θέατρο καλείσαι να υπερβείς τα όριά σου και αυτός που καθοδηγεί πρέπει να σε σπρώξει να γίνεις κάτι παραπάνω από αυτό που μπορείς… Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κανείς. Πρέπει να ξέρεις τα όρια του καθενός, είναι λεπτό θέμα το που θα μπει το όριο».

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.