Πέννυ Μπαλτατζή: H εξομολόγηση για την ψυχικά άρρωστη μητέρα της

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

25 Φεβρουαρίου 2023 11:30

Η Πέννυ Μπαλτατζή μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε λόγω της ψυχικής ασθένειας από την οποία έπασχε η μητέρα της.

Η γνωστή τραγουδίστρια Πέννυ Μπαλτατζή παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ κι αρχικά αναφέρθηκε στον πατέρα της.

«Ο μπαμπάς μου ισορροπούσε λίγο την ψυχική ασθένεια της μαμάς μου. Εγώ δεν το αντιλαμβανόμουν, νόμιζα ότι όλες οι μαμάδες είναι έτσι. Τώρα πια, έχοντας γίνει πλέον μαμά, μπορώ να την καταλάβω στο κομμάτι της μητρότητας.

Αυτό που λένε όλοι ότι οι μαμάδες γίνονται ψυχολόγοι, γιατροί, δασκάλες των παιδιών τους είναι αλήθεια. Θέλεις να προλάβεις την ανάγκη του για να νιώθει πληρότητα και ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή τραγουδίστρια.

Στη συνέχεια, η Μπαλτατζή εξήγησε πως υπήρχαν μερικές πολύ δύσκολες στιγμές, στις οποίες χρειάστηκε οπωσδήποτε τη βοήθεια του πατέρα της για να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά της μητέρας της.

«Όλο της το πρόβλημα, σε συνδυασμό με την ψυχική της ασθένεια, μπήκε στον μεγεθυντικό φακό. Κάποιες φορές έπαιρνα τηλέφωνο τον μπαμπά μου και του έλεγα να έρθει σπίτι γιατί είχε εκτροχιαστεί η κατάσταση. θυμάμαι που της έλεγε καμιά φορά ‘Κική, πρόσεχε τι λες στα παιδιά, γιατί η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει, μα κόκκαλα τσακίζει’.

Εγώ είχα βρει έναν δικό μου τρόπο να επιβιώνω συναισθηματικά», υπογράμμισε η Μπαλτατζή.

Τέλος, δήλωσε πως πριν φύγει από τη ζωή η μητέρα της, κατάφερε ευτυχώς να την κατανοήσει. «Ευτυχώς πριν τη χάσω, κατάλαβα κάποια πράγματα. Της τα έχω πει αυτά που ήθελα.

Κι εκείνη είπε πράγματα σε αναλαμπές της, είχε μαλακώσει τα τελευταία χρόνια. Μου έλεγε ‘εγώ ήμουν πολύ καλή μανούλα’ και της έλεγα ‘ναι, μανούλα μου, ήσουν πολύ καλή’.

Δεν μπορείς να τα ξεχάσεις όμως, κάποια πράγματα. Έχω ξεχάσει τις ημέρες που ήμουν σαν τρελή, όταν έχασα τον αδελφό μου. Αυτά που έζησα σαν παιδί δεν μπορώ να τα ξεχάσω», κατέληξε η τραγουδίστρια.