Πένθος στον θεατρικό κόσμο: πέθανε η Μάγια Λυμπεροπούλου

Δημοσιεύθηκε: 22 Ιουλίου 2021 21:17
Πένθος στον θεατρικό κόσμο: πέθανε η Μάγια Λυμπεροπούλου

Πένθος στον θεατρικό κόσμο: πέθανε η Μάγια Λυμπεροπούλου. Μια ακόμη μεγάλη απώλεια μετρά το Ελληνικό θέατρο από σήμερα. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, προδωμένη από την καρδιά της. Άφησε την τελευταία της πνοή μετά από έμφραγμα που υπέστη.

Πένθος στον θεατρικό κόσμο: πέθανε η Μάγια Λυμπεροπούλου.

Το δυσάρεστο γεγονός ανακοίνωσε ο Γιώργος Σαρηγιάννης, μετά από επικοινωνία με την Βίκυ Βολιώτοη, στο προφίλ του στο Facebook.

«Μάγια Λυμπεροπούλου! 11 Μαρτίου 1940-22 Ιουλίου 2021. Το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της». Έγραψε ο πολιτιστικός συντάκτης.

Η ζωή της

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους. Ενδεικτικές της συνεισφοράς της στο θέατρο θεωρούνται οι παραστάσεις «’Αγγελοι στην Αμερική» (2010), «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (2013), «Ο θείος Βάνιας» (2009), «Η τριλογία του παραθερισμού» (2011). Είχε διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στα τέλη της δεκαετίας του ’80.