Το τέλειο γήινο μακιγιάζ

4 Δεκεμβρίου 2018 14:16

Ωραίος ο χειμώνας, εξάλλου και το κρύο έχει μια άλφα γοητεία, ωστόσο, το πρόσωπο πρέπει να μαγνητίζει. Και για να το πετύχεις αυτό, το… frozen μακιγιάζ δεν θα βοηθήσει. Το αντίθετο, θα «κατακρημνίσει» τον σκοπό σου. 

Γι’ αυτό, σου προτείνω ένα μέικαπ βασισμένο στην ομορφιά των γήινων χρωμάτων. Για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Mania Papa, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

Καταρχάς, έχε στον νου σου πως στην προκειμένη δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε το μάτι τεράστιο ή γατίσιο. Δεν μας νοιάζει ν’ αλλοιώσουμε τη γραμμή του, αλλά να του δώσουμε βάθος. Ξεκινάμε, λοιπόν, προσθέτοντας μέικαπ και βάζουμε τερακότα, απαλή, σαν χάδι, στα ζυγωματικά. Όχι πούδρα, γιατί βαραίνει το δέρμα, ελαχιστοποιεί τη δροσιά του, εκτός κι αν περάσουμε, έτσι, σαν σπρέι ένα touch πούδρας απ’ τα μήλα μας.

Δεύτερον: μάτια. «Κοίτα με στα μάτια», που έλεγε και η Eva Herzigova. Η μαύρη ή η σκούρα καφέ μάσκαρα, αν είναι πρωί, καθίσταται αναντικατάστατη. Πέρασε μια στρώση και χτένισε τα ματόκλαδα (σ.σ. τα ψεύτικα απαγορεύονται διά νόμου και ροπάλου). Το μολύβι, στην προκειμένη, παίζει ρόλο-καταλύτη. Εννοώ: θα σχηματίσεις μια γραμμή στο εσωτερικό του ματιού, στην κάτω πλευρά, που θα δώσει βάθος στο βλέμμα. Και πάλι, οι προτάσεις είναι στο μαύρο ή στο σκούρο καφέ. Εδώ θα πρέπει να προσέξεις τη σκιά σου. Χρειάζεται σκούρα, σχεδόν μαύρη: θα μοιάζει σα να «σβήνει» πιο έντονα στις άκρες των ματιών. Οι επιλογές σου, σε αυτό το σημείο, είναι καφέ με μια υποψία glossy κεραμιδί σκιάς.

Τέλος και από δω και πάμε στα χείλη: τα πολύ ζουμερά, τα ψεύτικα juicy χείλη είναι πασέ. Μια σατινέ απόχρωση κι όχι τα lip-gloss που στικάρουν στα χείλη σαν… κόλλα σε σκούρα σομόν, παλ πορτοκαλί απόχρωση είναι το τέλειο. Οι έχουσες πιο λευκή επιδερμίδα μπορούν να τολμήσουν και λίγο πιο «τσιμπητό» κραγιόν, στην ίδια, όμως, παλέτα.

Καλή επιτυχία, γήινες κούκλες!

Ντονατέλλα Αδάμου