Θέλεις ν’ αναρτάς τέλειες φωτογραφίες; Το μυστικό είναι στο blur και το χρώμα

Δημοσιεύθηκε: 28 Ιανουαρίου 2019 15:52
Θέλεις ν' αναρτάς τέλειες φωτογραφίες; Το μυστικό είναι στο blur και το χρώμα

Do’s, don’ts και τέλειες φωτογραφίες. Δεν θα σου πω ότι είναι εντελώς απλό. Επιβάλλεται μια, κάποια, διαδικασία. Ένα πεντάλεπτο απ’ τον χρόνο σου παραπάνω. Δεδομένου ότι καμιά μας δεν θέλει να βλέπει καταρχάς το μουτράκι της αλλοιωμένο. Και όταν λέω αλλοιωμένο, δεν εννοώ με λιγότερες ρυτίδες, αλλά… Σχιστομάτα, κοκαλιάρα, μακρομούρα.

Όπως με βγάζει π.χ. το κινητό μου. Επειδή δεν είναι εύκολο ν’ αγκαζάρεις κάθε στιγμή στη ζωή σου φωτογραφική μηχανή και άντε πώς το έκανες, πώς αναρτάς επιτόπου φωτό;

Τι κάνεις: κατεβάζεις το face application. Ένα το κρατούμενο. Πολλές φορές δεν θα σε ικανοποιήσει ούτε αυτό, με την έννοια πως κάπως θα σε αλλάξει. Ίσως όχι όσο το κινητό σου, ειδικά αν βάλεις το beautify – την ωραιοποίηση. Και πάλι, όμως, θα δεις διαφορές, που πιθανό να μη σου αρέσουν.

Θα σου πω, λοιπόν, γι’ αρχή πως τα βιντεάκια είναι καλύτερα, ειδικά αν είσαι σε κάποια απόσταση: Τραβάς, λοιπόν κι επιλέγεις ένα απ’ τα ωραιότατα φίλτρα του instagram. Στη συνέχεια, διαλέγεις -ειδικά αν έχεις περάσει τα 50- ελαφριά «θολούρα», «blur», «ξεθώριασμα».

Το golden τρικ των σταρ απ’ τη «χρυσή εποχή» του Χόλιγουντ

Οι σταρ του Χόλιγουντ απ’ τα χρόνια τα παλιά επέλεγαν να βάζουν ένα καλσόν μπροστά στην κάμερα, ακριβώς γιατί «θολώνοντας» το «τοπίο» – το θέμα της μηχανής – έβγαιναν πιο νέες. Δεύτερον, σημασία έχει το χρώμα που θα επιλέξεις: τα «κιτρινιάρικα» σαφώς και δεν θα σου δώσουν τη φρεσκάδα, τη νιότη που επιθυμείς. Για ultra… δροσιά, προτίμησε τις πιο ροζ αποχρώσεις.

Τώρα που… ξέρεις, μπορείς ν’ αναρτάς τέλειες φωτογραφίες. Δίχως να νομίζουν οι φίλοι σου ότι βλέπουν κάποια άλλη – που μάλλον το παράκανε στο ρετουσάρισμα.

TIP

Για τα κορίτσια άνω των 40, θα συστήσω -αν και πολλάκις δεν το εφαρμόζω ούτε η ίδια, στα μέσα των forties πια- να μην παραβγάζουν τις ρυτιδούλες τους. Κοίτα τη Μενεγάκη π.χ. Υπέροχη είναι με τα «σπασιματάκια» της, μη σου πω πιο όμορφη από ποτέ. Καλή επιτυχία.

Ντονατέλλα Αδάμου