Περικλής Κονδυλάτος: «Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα»

7 Νοεμβρίου 2021 14:34

Περικλής Κονδυλάτος: «Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα»

Ο Περικλής Κονδυλάτος, αμέσως μετά το fashion show του Βασίλη Ζούλια, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων έκανε κάποιες δηλώσεις για το body shaming, το κίνημα #MeToo, τη βασιλεία, οι οποίες θα συζητηθούν…

«Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι από το χώρο του θεάματος και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα.

Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις σε μια κοπέλα ότι έχει πάρει κιλά.

Δεν μπορείς να σφυρίξεις στο δρόμο σε μια κοπέλα. Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο.

Όταν γίνονται βιασμοί και κακοποιητικές συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται.

Διαφωνώ όταν αφήνουμε πράγματα να περνάνε και βγαίνουμε μαζικά μετά από χρόνια να μιλήσουμε», είπε ο ίδιος για το #MeToo.

«Αν πω ότι κάποιος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Δηλαδή τι να πω; Ότι είναι αδύνατος;

Κάποιες κοπέλες θέλουν να ασχοληθούν με το modelling, και είναι oversized. Ο χώρος της μόδας έχει να κάνει με την ομορφιά και την καλαισθησία.

Αν θες να τρως, μην μπεις στο χώρο της μόδας, πήγαινε σε ένα εργοστάσιο», ανέφερε για το body shaming.

«Το bullying που τρώμε όλοι στα social media, δε σας πειράζει; Διαφωνώ με αυτό που έκανε στην κοπέλα ο Τάσος Ξιαρχό.

Θα βγω και θα πω ότι διαφωνώ, είναι λάθος του, αλλά δε θα τον κάνω και να αυτοκτονήσει», σημείωσε για τα πρόσφατα γεγονότα.

«Η Ελλάδα είχε το θεσμό της βασιλείας από αρχαιοτάτων χρόνων. Είμαι υπέρ της βασιλείας γιατί έφεραν πολιτισμό σε μια χώρα που τότε ήταν πεσμένη στα γόνατα.

Στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε, κάθε άλλο παρά δημοκρατία έχουμε. Δεν αποφασίζουμε για τίποτα, αποφασίζουν άλλοι για εμάς», κατέληξε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Μετά την προβολή των δηλώσεων, η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε το λόγο:

«Είπε ότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι αν βγει ο καθένας και καταγγέλλει. Όχι, θα αλλάξει κάτι. Έχει αλλάξει ήδη και θα αλλάξει πολύ περισσότερο.

Το πότε θα μιλήσει το θύμα είναι δικαίωμά του. Σε κανενός την κρίση δεν υπόκειται να εκφράσει την άποψή του, γιατί το θυμήθηκε τώρα ή τι έχει συμβεί.

Το ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν βγαίνουν και λένε ότι έχουν βιαστεί, σαν πρόταση, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που φιλοξενούμε στην εκπομπή.

Και προσπαθώ να φερθώ με όλο το σεβασμό σε αυτούς που μας παραχωρούν συνεντεύξεις. Με θυμώνει πάρα πολύ αυτή η αντίληψη, όχι μόνο η διατύπωση, γιατί υπάρχει αυτό.

Δεν είναι μόνο ο Περικλής, εκπροσωπεί μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει ότι “τι έρχεστε και μας τα ανακατώνετε τώρα; Τι θα αλλάξει;”».

«Προφανώς και δεν θα αλλάξει η πράξη που έχει συμβεί, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν “θυσιάζονται” για τα επόμενα κορίτσια και αγόρια, για τα επόμενα θύματα που ίσως βρεθούν σε αυτή τη θέση.

Και αν αυτό δεν υπογραμμιστεί τώρα και θαφτεί, πώς θα αλλάξει; Τι έχει να μας προτείνει ο Περικλής;

Ας μας κάνει τη δική του πρόταση. Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό; Θα περιμένουμε να γίνει κάποια ανασκεύαση», είπε κλείνοντας η Σίσσυ Χρηστίδου.

Παρόμοιες δηλώσεις για το #metoo είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες, με συνέπεια να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο «Πρωινό» με τα λεγόμενά του.