Περικλής Περράκης: Είπαν το τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Ιουλίου 2022 19:20

Το τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή Περικλή Περράκη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου, φίλοι και συγγενείς.

H κηδεία του γνωστού ερμηνευτή Περικλή Περράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, έγινε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου σε κλίμα συγκίνησης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να τον αποχαιρετίσουν και να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.

Ο Περικλής Περράκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελαφρολαϊκό τραγούδι, ιδιαίτερα στη δεκαετία του ’70, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε γνωστές πίστες της νυχτερινής Αθήνας.

Με τη ζεστή φωνή του ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια της εποχής, όπως η «Απονιά» σε μουσική Στέλιου Σωτηρίου και στίχους Καλλιόπης Μαρμαρινού, το «Ποιος να το πίστευε» των ίδιων δημιουργών κ.ά.

Επιπλέον, στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 συμμετείχε και σε ελληνικές ταινίες όπως «Βασικά Καλησπέρα σας» και «Καθένας με την τρέλα του».

Το κοινό τον είχε αγαπήσει και για το ταμπεραμέντο του και ειδικά για το ιδιαίτερο στιλ του σε κάθε εμφάνισή του. Την εποχή που το όνομά του φιγουράριζε στις μαρκίζες των κέντρων όπου εμφανιζόταν, κυριαρχούσε η μουσική ντίσκο.

Εκείνος είχε «δανειστεί» πολλά στοιχεία από αυτήν αλλά και από το ενδυματολογικό στιλ που τη συνόδευε.

Ο Περράκης άφησε την πίστα στο αποκορύφωμα της καριέρας του για να σταθεί στο πλευρό της άρρωστης μητέρας του. 

Επίσης, ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά του κλάδου. Είχε, μάλιστα, ιδρύσει το Σωματείο Τραγουδιστών Ελλάδος.

Ξεχωριστή σχέση είχε με την αδελφή του και πασίγνωστη τραγουδίστρια Ξανθή Περράκη, με την οποία συμπορεύτηκε κατά καιρούς και επαγγελματικά τόσο στη δισκογραφία όσο και στις μεγάλες πίστες.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν εδώ και δύο εβδομάδες στην Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όμως δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Στις τελευταίες στιγμές του ήταν κοντά του η αδελφή του Ξάνθη Περράκη, η άλλη η αδελφή του καθώς και ο αδελφός του.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η τραγουδίστρια Σου Κύρκου.