Περιπέτεια για τον Χρήστο Σπίρτζη στην πτήση για Χανιά

Δημοσιεύθηκε: 26 Φεβρουαρίου 2019 16:18
Περιπέτεια για τον Χρήστο Σπίρτζη στην πτήση για Χανιά

Χείμαρροι στην Κρήτη και μέχρι να καταλήξει ο Χρήστος Σπίρτζης στα Χανιά ταλαιπωρήθηκε. Μπήκε στο ελικόπτερο Super Puma, πλην όμως εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναγκαστικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Ηράκλειο.

Ο υπουργός Υποδομών μετέβη στην Κρήτη και οδικώς -τελικά- απ’ το Ηράκλειο στα Χανιά. Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη πτήση, δεδομένου κιόλας ότι δεν μιλάμε για αεροπλάνο, αλλά για ελικόπτερο. Πολύ πιο ελαφρύ δηλαδή, όπερ σημαίνει και πολύ πιο «ευπαθές» στην κακοκαιρία. Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά.

Συνοδεία

Τον κ. Σπίρτζη, να πούμε εδώ, συνοδεύει κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του, στο νησί, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, που συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Στην Κρήτη θα βρεθεί και κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιΐα, διαβάσεις κτλ). Θα ελέγξουν λεπτομερώς εκτός των άλλων και τα γεωτεχνικά προβλήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και του συνόλου του επαρχιακού δικτύου.