Πέθανε η Ιβάνα Τραμπ, η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ

Συντάκτης: Newsroom

15 Ιουλίου 2022 00:00

Πέθανε η Ιβάνα Τραμπ, η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ

Η Ιβάνα Τραμπ, πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε σε ηλικία 73 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη

Η Ιβάνα Τραμπ βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν. Η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ όπως όλα δείχνουν υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμά της στο Άπερ Ιστ Σάιντ στις 12:40 μ.μ.

Τα πρώτα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ

«Είμαι πολύ λυπημένος που ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, που υπάρχουν πολλοί, ότι η Ιβάνα Τραμπ πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Ήταν μια υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια υπέροχη και εμπνευσμένη ζωή. Η περηφάνια και η χαρά της ήταν τα τρία της παιδιά, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Ιβάνκα και ο Έρικ. Ήταν τόσο περήφανη γι’ αυτούς, όπως όλοι ήμασταν τόσο περήφανοι γι’ αυτήν. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ιβάνα!»

Ποια ήταν η Ιβάνα Τραμπ

Η Ιβάνα Μαρί Τραμπ γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949. Ήταν Τσεχοαμερικανίδα επιχειρηματίας, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας και πρώην μοντέλο.

Ζούσε στον Καναδά κατά την δεκαετία του 1970 και έπειτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977.

Κρατούσε βασικές διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό Τραμπ ως αντιπρόεδρος του εσωτερικού σχεδιασμού, ως διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του καζίνο Trump’s Castle και ως διαχειρίστρια του Plaza Hotel.

Το διαζύγιο της Ιβάνα από τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1992, ήταν αντικείμενο ευρείας κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης στην δεκαετία του 1990.

Μετά το διαζύγιο, ανέπτυξε σειρά ειδών ένδυσης, κοσμημάτων και προϊόντων ομορφιάς.

Η Ιβάνα έγραφε μια συμβουλευτική στήλη για την Globe με τίτλο «Ask Ivana» (από το 1995 έως το 2010) και έχει γράψει διάφορα βιβλία φαντασίας, αυτοβοήθειας και μια αυτοβιογραφία.