Πέθανε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής

12 Μαρτίου 2022 21:41

Πέθανε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής

Σε πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την είδηση πως ο Νίκος Αϊβαλής έφυγε από τη ζωή. Ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός κοσμούσε για περισσότερο από 40 χρόνια τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Πέθανε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής.

Η ανακοίνωση του Δευτέρου προγράμματος:

«Η οικογένεια της ΕΡΤ και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι και φίλοι του στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Το οποίο ο Νίκος Αϊβαλής υπηρέτησε με μεγάλη αγάπη επί 4 δεκαετίες. Είμαστε συντετριμμένοι από τη αιφνιδιαστική απώλεια του. Του πάντα χαμογελαστού, ευγενικού και φυσικά «διακριτικού» Νίκου. Η εκπομπή του οποίου ‘’Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου’’ θα έκλεινε του χρόνου 40 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά. Όλες οι εκπομπές του Δεύτερου είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου μας».

Ο Νίκος Αϊβαλής γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Θέατρο στις Δραματικές Σχολές «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν» και στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Επίσης στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκρατς στην Αυστρία.
Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Μίνω Βολανάκη και ως ηθοποιός έπαιξε στο Θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Τελευταία του παρουσία στο σινεμά, η συμμετοχή του στο «λπ», μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος το 2017. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς επιμελήθηκε και συμμετείχε τον κύκλο παιδικών παραστάσεων «Ασπρο χιόνι, μαύρο χιόνι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.

Επί σκηνής τελευταία φορά είδαμε τον Νίκο Αϊβαλή στον μονόλογο του Ζαν Ζενέ «Ο Σκοινοβάτης» που ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος την περίοδο 2019-2020.
Όσον αφορά στη δισκογραφία, συμμετέχει στους δίσκους «Μάσκες Ηλίου» της Λένας Πλάτωνος και «Το νησί των λωτοφάγων» του Στάμου Σέμση με την Έλλη Πασπαλά.

Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν για πάντα το ραδιόφωνο, το οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Νίκος Αϊβαλής ήταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. «Παιδί – μαθητής» της Σοφίας Μιχαλίτση ξεκίνησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα με την εκπομπή «Οι Κυρίες της τζαζ». Το 1983 ακολούθησε η εκπομπή «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου», μια εκπομπή που υπήρχε μέχρι σήμερα.