Πέθανε ο πατέρας της Δανάης Στράτου, Φαίδων Στράτος, σε ηλικία 86 χρόνων

Δημοσιεύθηκε: 12 Οκτωβρίου 2019
Πέθανε ο πατέρας της Δανάης Στράτου, Φαίδων Στράτος, σε ηλικία 86 χρόνων

Ο Φαίδων Στράτος ήταν γιος του ιδρυτή της Πειραϊκής Πατραϊκής και πατέρας της Δανάης Στράτου. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από μία αγγελία σε καθημερινή εφημερίδα όπου αναφέρονται πληροφορίες για την κηδεία του, η οποία θα γίνει το Σάββατο το μεσημέρι στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.
Ο Φαίδων Στράτος πέθανε χθες το πρωί, καθώς έπασχε από καρκίνο στον οισοφάγο, ο οποίος δυστυχώς είχε κάνει μεταστάσεις και σε άλλα σημεία. Ο πεθερός του Γιάνη Βαρουφάκη, στο παρελθόν, είχε εξαπολύσει «πυρά» κατά του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την πολιτική ορκωμοσία αλλά και την επίσκεψη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Η ανακοίνωση του θανάτου του
Συγκεκριμένα, η αγγελία έγραφε: «Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, προπάππου, αδερφό και θείο Φαίδωνα Στράτο, κηδεύουμε αύριο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.
Η σύζυγός του Ελένη
Τα παιδιά: Δανάη και Γιάνης, Μαρίνα και Πέτρος, Αμαλία και Αντώνης, Davina και Βαλόντια, Χριστίνα και Παναγιώτης.
Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Τα αδέρφια, τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι.
Παράκληση της οικογένειας, όπως αντί στεφάνων δοθούν δωρεές στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, τηλ. 2109622290 και στο Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας τηλ. 2106424376».

Ο Φαίδων Στράτος ήταν αδελφός του Χριστόφορου Στράτου, ο οποίος ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση Πειραϊκή – Πατραϊκή, και το 1961 άρχισε να αναμιγνύεται και με την πολιτική, ως βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία και υπουργός επί σειρά ετών.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.